Kate Nash - Nicest Thing


They say it's hard to achieve but can't a girl believe?

Efter lite mat och en halvtimmes sömn kände jag mig fit for fight igen så visst blev det julmys hos syskonen Nilsson ikväll och jag kan dessutom tala om att det var himla härligt att få träffa alla. Nu är jag skadligt trött i kropp och huvud och ska sova så jag är pigg och glad imorgon när jag äntligen får jobba och träffa grabben igen. Det blir fina grejer det och efter ett kanonavslut på denna veckan så tror jag även på att nästa blir toppen den med (julafton på torsdag so how can it not be? Damnit, måste hitta kläder att ha på mig när tomten kommer!).

FÖRRESTEN  så hade jag ett givande samtal med Johannes ikväll och han tipsade mig om massa bra organisationer och projekt nere i Afrika och eftersom han har spenderat ett år där nere så har han kontakter och kunskap och jag litar rätt gött på vad han säger och ska verkligen kolla upp det han pratade om. Blev riktigt taggad av vårt samtal - sjukt sjukt roligt!


And on those days when I hurt and when I break, you are my band aid

Är nyss hemkommen från en alldeles förträfflig förmiddag bland härliga vänner i Alingsås där huvudpersonen självklart var Tobias som är tillfälligt hemma från Kenya. Vi åt pajer och skumtomtar och Tobias berättade massa spännande historier om vardagslivet borta i Afrikaland och det var sjukt intressant att höra på - fatta vilket guldläge att få läsa ett år av gymnasiet på andra sidan klotet och sedan få komma hem och ta studenten med vännerna! Just nu är jag stört i huvet trött för att jag fick gå upp så tidigt idag (seriöst, vem vaknar åtta? fattar inte hur alla som går i skolan/har normala jobbtider orkar!!) och ligger i min säng och funderar på om jag ska åka till Floda på lite mer julmys ikväll. Känner att jag egentligen inte orkar röra en fena och att gå ut i kylan igen tar emot ganska så jättemycket kan jag tala om fast å andra sidan kan det ju innebära att jag får en kväll som även den är trevlig och i goda vänners sällskap. Det är ju tråkigt att bryta trenden nu så att säga. Jag äter och tar en powernap och beslutar mig sedan. Bra så!

I drove for miles and miles and wound up at your door

Jenny och Jessica är äntligen hemma i Göteborg för lite jullov så igår kväll passade jag, Märtha och Charlotte på att åka hem till tvillingarna för lite tvättäkta tjejkväll där pizza, Ben & Jerrys, chick-flick-film, skvaller och skratt stod på schemat. Mycket bra så! Framåt natten började vi beklaga oss över våra singelstatusar och hur fattigt Göteborgs utbud av killar har varit den senaste tiden - "Jag vill ha en hot kille jag kan maka out med in public!" för att citera Märtha helt enkelt. Idag hittade jag av en slump detta klippet och efter att ha kollat på 0:45-1:15 så många gånger att jag tappat räkningen så är jag nu fullkomligt övertygad om att det var detta som Märtha och vi andra syftade på att vi ville ha igår. Titta och njut säger jag bara.



I'd give anything if only you knew it was me

Sitter och tänker tillbaka på de senaste dagarna och inser att saker som hände igår känns som en halv evighet sedan och det låter ju som att det skulle betyda att jag har gjort så mycket kul att jag inte kan hålla reda på allt men jag vet inte om så är fallet egentligen. Vad jag dock vet att jag gjort idag är att jag var i stan och träffade på min senaste Herrljungavän efter att ha fått veta att min äldre (time-wise and not in terms of years) och väldigt fina Herrljungavän har tagit körkort idag (grattis igen). Passade även på att köpa min första och än så länge enda julklapp till moster Mathilda och pratade lite med min och Lottas SJUKT FRÄSCHA phonehouse-kille om min mobil som skaffat sig väldigt segtryckta knappar. "Jobbade" och grabben var tyvärr inte mycket bättre idag än igår utan låg och lyssnade på musik mest hela tiden medan jag la in hans favoritskivor på den nyinköpta iPoden som han får på sin 27e födelsedag imorgon och tyckte synd om min favoritkille. Har även haft en tvist med farmor om vad som egentligen klassas som förmiddag, vid elva hade hon redan suttit i ett par timmar och tyckt att det var förmiddag men jag hävdade bestämt att det fortfarande var morgon och inte alls konstigt om jag låg och sov. Vi agreed to disagree och tyckte att jag skulle svänga förbi henne i morgon för en liten shoppingtur till mataffären där jag passar perfekt som bärhjälp och som det fantastiska barnbarn jag är ställer jag givetvis upp på detta! Sist men inte minst i min händelserika dag så fick jag äntligen träffa min favorit som numera går under namnet italiano-Maria för en hel massa catching up med tillhörande film och pill i håret/kli på ryggen som avslutning. Fantastisk hur all tid i världen kan gå men så fort italiano-Maria efter en alltid lika härlig kväll springer hem medans jag tvingas stå i dörren för att se till att hon kommer hem ordentligt så känns det precis som om hon alltid har varit där och tiden har stått stilla. Tror det kallas kärlek eller något sådant.

Meat Loaf ft. Marion Raven - It's All Coming Back To Me Now

Idag fick jag gå upp tidigt för att jag skulle till vårdcentralen och få lite intyg om att jag får lov att köra bil och att min epilepsi inte ska störa detta. Eller ja. Klockan tio fick jag gå upp. Hur som helst så var det nog det tråkigaste mötet jag någonsin varit på och dessutom var det väldigt långsamt och doktor Firas som han hette skrev ett två meningar långt brev till transportstyrelsen utan stora bokstäver efter punkt och med dubbla mellanslag. That'll do the trick hoppas jag för jag betalade trehundrafemtio kronor för det där sabla pappret! I övrigt har det varit en mindre rolig dag på jobbet för min stackars grabb har gått och skaffat sig en väldig slemhosta vilket han självklart inte tycker är speciellt kul utan snarare jättejobbigt så vi har inte varit speciellt glada idag. Förståeligt. Imorgon ska jag upp tidigt igen för jag har inte köpt en enda julklapp ännu och med tio dagar kvar så känner jag att det börjar bli dags och efter att ha gått loss i Göteborg ska jag jobba och efter att jag har jobbat så ska jag äntligen träffa älskade Maria som fick ställa in i måndags på grund av jobb. Och just det nu måste jag komma ihåg att skicka iväg alla de där papprena för körkortet med så att jag kommer igång någon gång för jag har tummat på att jag ska ha mitt körkort lagom till allas studenter i vår. 4e tar Herrljunga har jag nu fått veta men finns det någon liten alingsåsare som kanske kan tala om när potatisstaden springer ut kanske? Och Lerum. Och LM. Och IB och Hvitfeldtska såklart. Hjälp vad det är många skolor och personer att hålla reda på nu och jag får banne mig hoppas att inte alla är på samma dag men med min tur så är dom säkert det. Hur som helst så förstår ni ju att jag är i stort behov av en bil en dag som denna så körkortet måste minsann bli kirrat tills dess.

Lycka till, Janina.

It's all about finding magic in unexpected places

Det har vart väldigt mycket upp det senaste och det känns som ett mönster jag inte vill ska brytas men jag tror att det kanske håller på att göra det ändå. Kanske är det ensamtiden de senaste dagarna som ska beskyllas för alla tankar som just nu snurrar runt runt  i mitt huvud och producerar känslor av hopplöshet. Jag vill ha styrkan att mota bort det negativa och i stället gå runt med ett stort leende utan någon egentlig anledning för jag vet vilken fantastisk känsla det är men det går inte just nu. Mest av allt skulle jag vilja vara orädd men det går inte heller speciellt bra så jag funderar på att ge upp och satsa på konstant likgiltighet i stället.

I bet you thought that I was soft and sweet

Ni ska veta att man blir lycklig när man blir väckt av ett samtal från sin bästa vän som äntligen är hemma efter nästan ett halvår i Italien. Ikväll blir det Maria-time and I can't wait! ÄNTLIGEN!! :)

Just nu sitter jag med massa inpackning/toning i håret i ett försök att bli lite röd igen. Färgen har nämligen en tendens att släppa förstår ni vilket också är anledningen till att det ser olika ut varje dag - ibland orange, ibland rosa, ibland rött men oftast bara tråkdassigt. Det är kul det här med hår och efter jul ska jag nog satsa på någon schysst brun nyans i stället för detta röda innebär för mycket jobb för egen del. Hoppas att intresseklubben sitter och antecknar. Jag har verkligen tråkigt nu och klart ni ska behöva lida för det. Näst på schemat står dammsugning och dusch. I övrigt har jag ett litet dilemma. Eller dilemma var att ta i, men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra ännu. Familjen ska till Thailand i Mars. Följa med eller inte? (SANDRA, vilken period är det du hänger i thai?!) Det faktum att det typ är deras varmaste månad lockar ju litegrann faktiskt men jag får nog återkomma med den.

And I'll keep believing in clouds with that sweet silver lining

Vi gör ett nytt försök.
04.21 - Godnatt

And I'll keep believing in clouds with that sweet silver lining

03.25 - Godnatt.


Until you let someone in, you'll always be alone

Nu ska jag ta en promenad i kylan och tänka lite granna.


He knows if you've been bad or good so be good for goodness sake

Ni ska veta vilken härlig feeling man får av att köra julbak med lillasyster till stämningsfull julmusik och helt plötsligt upptäcker att det snöar utanför!


Pixie Lott - Band Aid

Får den här bilden av Sofie för att jag ska tagga till och börja träna och äta nyttigare.
SJUKT BRA TAKTIK!!


But they say bad beginnings make happy endings

Är det bara jag som tycker att våra svenska idoler är överskattade och därför bojkottar idol-finalen ikväll? Eller vadå ikväll, jag har inte följt det alls men känner väl att denna Erik-hypen gör att Calle (han heter så va?) inte har någon chans. Men vad vet jag. För övrigt läste jag i någon tidning om de nya deltagarna i Let's Dance som är ett annat program som jag är föga intresserad av men ha ha vilket udda gäng dom har fått ihop! Släng i lite Elin Kling och mixa med lite Stefan Sauk och Marcus Birro och toppa med Gudryn Schyman. Ha ha dom är väl för roliga! Och Agneta Sjödin! Lever hon fortfarande? Long time, no see på den kan man väl säga. Som ni märker har jag otroligt tråkigt ikväll och har verkligen inget annat för mig än att dissa våra folkliga svenska tv-program. Jag drar mig tillbaka till det amerikanska och glor ett par avsnitt av One Tree Hill i stället. Precis som om det inte är vad jag gjort hela kvällen.

Turn it up, heat it up, I need to be entertained

Fredag klockan tolv och jag är fortfarande ganska så nyvaken. Hur skönt? Skönt! Hur som helst så sitter jag och funderar på vad jag ska göra av min dag men kommer inte riktigt fram till något bra alls. Jag har fått ett par erbjudanden för ikväll men inget som jag riktigt känner "hell yes" över (no offense till those of you who might read this). Kan i varje fall meddela att dagens spotify tips från mig till dig är Adam Lambert - For Your Entertainment. Ge albumet ett par lyssningar så blir det riktigt gött kan jag tala om! Nu ska jag gå och koka mig lite havregrynsgröt. Bra så!

Last night I met a guy on the dancefloor and I let him call me 'baby'

Nattetid är bloggtid har jag märkt. Ganska logiskt dock för det är ju inte så att jag har så mycket vettigare saker att göra efter klockan tolv. Idag har varit en alldeles utomordentligt slapp dag och jag har gjort inget vettigt alls. Mycket skönt kan jag meddela. Avslutade dagen med att se de två senaste (svenskt tempo) av Glee som jag av olika anledningar har missat och FY TUSAN vilken fantastisk serie detta är! Har ni inte sett så vet ni vad ni ska göra - ASAP!! Musiken i avsnitt fem var amazing och mitt lilla country- och american idol-hjärta slog ett extra slag eller två i bröstet när dom sjöng lite Carrie Underwood. Diverse Queen är aldrig fel det heller. Snarare mycket fint. Appropå alldeles fantastiska saker så har jag även hittat en ny favoritblogg (igen!) tillhörande 16-åriga Frans. Ordbajs är nyckelordet i denna eminenta blogg och jag fullkomligt älskar den och ni kan läsa den HÄR! I övrigt var jag på tonår och konstaterade att Daniel är KING. Tack för mig.

Randomness

Är fruktansvärt trött efter en ovanligt bra onsdag men det gör inte så mycket för jag är ledig till måndag och kan sova hur mycket jag vill - shoho! Hade en härlig dag på stan med Charlotta igår tror jag att det var och jag agerade bland annat sympatiskt stöd när hon skulle till Droppen och testa sitt blod och det känns ju som en väldigt bra idé eftersom jag är den mest nålrädda i världen typ. Jag vet inte om jag sagt det men jag tycker att Missy Higgins är fantastiskt bra och ni borde alla lyssna på henne speciellt where I stood jag lyssnar på henne nu och njuter ska ni veta! Undra om jag ska orka dra ett avsnitt One Tree Hill till innan jag sover eller om jag ska strunta i det och sova direkt. Det är frågan.


Missy Higgins - Sugarcane

Jag är bortskämd. Känner att det inte är okej att gå upp så här tidigt. Det värsta är att för ett år sedan hade detta varit en tokgo sovmorgon men idag är det bara inte okej. Och klockan är halv tio. Det är helt enkelt skillnad på IB-livet och livet efter studenten. Helt klart. Ska åka in till stan och simma med Sofie snart och det kan vi gott behöva så tjocka som vi har blivit! Sedan ska jag jobba. "Jobba". Det känns så himla dumt att säga att jag jobbar för det känns ju inte som ett jobb. Snarare min extrafamilj. Hursomhelst ska vi gå på Jul på Liseberg ikväll vilket förstärker känslan av icke-workande. Mysigt! Sedan är jag ledig till på måndag vilken resulterar i en långhelg där jag, hör och häpna, har en helt blank kalender. Hjälp mig göra något bra av detta, ok? Tack.


And all the bad boys are standing in the shadows

Idag sa min mamma till mig att jag var tjock. Eller, hon sa det ju inte rätt ut, men jag valde att tolka det så. Och jag håller banne mig med! Sitter här och reflekterar över vad jag har ätit idag. Tackotallrik på julmarknaden är nog det mest vettiga. I övrigt har jag klämt en chokladkaka som jag vann. Ett par lussebullar. Kladdkaka. Knäck. Cornflakeskaka. Snickerskaka. Lakrits. Ha ha. Inte konstigt att jag går omkring med osköna valkar!

(Glöggkvällen var riktigt, riktigt härlig!)

Julmarknad

Idag var det alltså dags för julmarknad i kyrkan och eftersom jag är med i serveringskommittén så har jag nästan uteslutande stått i köket. Barnkören hade sin release-konsert på morgonen och på grund av detta, eller snarare tack vare, så har det varit sjukt mycket fikasuget folk som har gjort serveringspersonalens dag väldigt stressig och väldigt rolig! Höjdpunkten var troligtvis den avslutande auktionen där överblivna priser från lotterierna och rester från köket går till högstbjudande och i år bjöds det på en salig blandning - stämjärn, vitkål, choklad, lussekatter, hyacinter, pajer... Hur kul som helst! Ikväll bär det av till Burra i Alingsås för ytterligare julstämning i form av glöggkväll. Med tanke på värden kan detta inte bli annat än bra!

PS. Skulle hälsa att drayknuj är varmt välkomna ;)

05.09

Vad är grejen med att vakna 04.35 och sedan inte kunna somna om? Jobbigt. Nu är klockan 05.09 och om ett par timmar ska jag till kyrkan för en av årets absoluta höjdpunkter: Julmarknaden. Det blir bra.

My words might not be magic, but they cut straight to the truth

Dagens ord: härligt! För banne mig vilken härlig dag jag haft idag! Vid tolv blev jag upphämtad av Philip för en liten tripp ut till fantastiska Hönö. Kan tala om att det är en helt annan ö vintertid men det var ändå en härlig känsla att vara tillbaka och efter att ha bott där i sju veckor i somras så känns det nästan som hemma. Allt är så bekant. Vi tig en härlig promenad runt ön och svängde förbi hamnen och Eleminas (som inte var riktigt lika befolkat som under sommaren, surprise surprise) och där träffade vi på en härlig gubbe från Hälsö som både bjöd på spontansång och många skratt. Härligt! Sedan på kvällen var det ju som sagt dags för Jul på Liseberg och jag vet inte om ni vet hur tokhärligt det är men det är verkligen helt fantastiskt mysigt! Traskade omkring tillsammans med härliga Charlotta och provsmakade allt vi kunde komma över - glögg, korv, ost, björksaft, renskav... Härligt! Kikade in i alla mysiga julstånd, drack varm choklad, beundrade den vackra parken, åt kanderade mandlar och spelade på chokladlotteri i massor hann vi minsann också med. HÄRLIGT! Hade även två alldeles härliga bilturer till och från Liseberg tillsammans med härliga tonåringar och härliga PeddaP och härliga lekar. Jag tror ni förstår grejen. Det har varit en härlig dag och ibland bara älskar man livet!!


If ever I could love, I think it could be with you

Innan jag går och lägger mig tänkte jag bara säga ett par korta saker.
1. Dagens tips från hon som är ganska så omusikalisk: Keith Urban - Defying Gravity. Sabla bra album som jag lyssnade på hela vägen hem från stan idag. Dagens favorit som jag gått och nynnat på hela dagen är I'm In, annars är Kiss a Girl och If Ever I Could Love väldigt bra. Och 'Til Summer Comes Around är fantastisk. Vasjutton, lyssna på allt, vettja!
2. Imorgon är jag ledig och det kommer att bli en FET dag! Utflykt till världens bästa Hönö på förmiddagen, och Liseberg på kvällen. Hur mysigt?! Eleminas och knäckäpplen, here I come!


Kent - Chans

För de allra flesta så kommer följande text ligga runt nollan på intresseskalan men jag struntar i detta faktum och kör ändå. Make Up Store. Jag fullkomligt älskar denna butik. Det finns inget roligare än att komma hem och packa upp en MUS-påse, och det spelar ingen roll om det rör sig om penslar, rengöring, ögonskuggor eller hudvård - precis allt är kul! Idag blev det påfyllning av ansiktscreme, foundation och mascara då dessa tagit slut/tappats bort. Helt fantastiskt, och kanske töntigt, att sådana basgrejer kan göra en så lycklig men i mitt fall är det verkligen så. Smink är så ofantligt kul, hörrni! Som grädde på moset hittar jag denna underbara sminkblogg, full med bilder, tips och video-tutorials. Jag är i heaven och kan inte sluta läsa, titta, älska. Nu står en svart cake eyeliner + brush högst upp på önskelistan kan jag tala om!


It was gone with the wind but it's all coming back to me now

Alltid när jag inte skrivit på ett tag och sedan loggar in på blogg.se så brukar jag kika statistiken. Ett ganska roligt fenomen är att folk tittar in här trots att där inte finns några nya inlägg - varför gör ni det?! Skaffa lite bloglovin i stället så slipper ni detta. Käckt! Nu är det hög tid för frulle och sedan åker jag in till stan i ett försök att hitta lite julklappar. Och självklart ett MUS-besök för ny foundation och nattkräm. Bra så!

RSS 2.0