Alla kärlekshistorier liknar varandra

"Vid floden Piedra satte jag mig ned och grätt. Sägnen berättar att allt som faller ned i den här flodens vatten - löven, insekterna, fåglarnas fjädrar - förvandlas till stenar som lägger sig i dess bädd. Tänk om jag bara kunde slita mitt hjärta ur bröstet och kasta det i strömmen, då skulle ingen smärta längre finnas, ingen saknad och inga minnen.

Kanske får kärleken oss att åldras i förtid, och kanske gör den oss unga när ungdomsåren är förbi. Men hur skulle jag kunna låta bli att minnas de här stunderna? Det var därför jag satte mig och skrev, för att förvandla sorgen till saknad och ensamheten till minnen. För att jag, när jag berättat färdigt den här historien för mig själv, skulle kunna slänga den i Piedra. Först då skulle vattnet kunna släcka det som elden hade skrivit.

Alla kärlekshistorier liknar varandra."

Sjukt Värd Lördag

Måste berätta om vår sjukt klockrena lördagskväll.
Johan och hans band The Blokes skulle delta i Partillerocken, och jag, Sandra, Lisa och Julia kände att självklart ska vi dit och stötta honom. Tyvärr gick dom inte vidare, men det visade sig bli en totalgrym kväll ändå, fylld av massa bra musik, vandalisering, hardcore headbanging, groupie-posing, epilepsidans, skratt gånger tusen, upptäckande av fantastiska bandet långfinger, misslyckade hoppbilder, dissar från Herr Gunnarsson, Twilightbesatthet med tillhörande foto, och framförallt starten på vad som ser ut att bli ett hårt och långvarigt krig mellan mig och Sandra. Jag fick trummpinnen: 1-0 till mig. Detta var det absolut bästa på mycket länge, och den 29 November kör vi en favorit i repris då vi återvänder för att digga till, och heja på Långfinger. Det blir grymt!
Mötte Maria på Partillestation och fick således sällskap hela vägen hem, och någon att spendera resterande tiden av kvällen/natten med. Vi youtubade Soran i Parlamentet, myste i soffan och kollade på Stephen King. Älskart.

Till er som gjorde kvällen så fantastiskt värd - love you guys!

Aldrig mer Extended Essay!

Idag, mina vänner, är en glädjens dag. Det är inte bara tre dagar kvar tills jag ska på Twilight premiären med ett gött (förhoppningsvis. troligtvis.) gäng IB tvåor, utan faktum är även att denna dagen kommer gå till historien som dagen då jag äntligen slapp Extended Essay för alltid. Aldrig mera ska jag behöva tänka på, oroa mig, eller må dåligt över detta galet otrevliga påhitt, och jag är så galet lättad och glad. Att jag sedan skaffat mig extrema stressymptom bestående av huvudvärk, illamående, konstant magont och känsla av att jag i vilken stund som helst kommer kräkas är något jag lärt mig leva med, och som även hör till IB har jag hört. Att man sedan på det sover i genomsnitt typ fem timmar per natt (inatt var det bara tre) känns väl kanske inte som nåt ideal direkt. MEN idag är som sagt en glädjens dag och inte ens detta kan få mig att deppa ihop! Sex månader till ska jag väl ändå fixa. Puss!

Extended Essay

Ok. Nu kör vi!
En vecka av konstant, intensivt jäkla pluggande. En vecka, sen är EE avklarad,
och hela IB3 kan äntligen pusta ut.

Maybe I'm just a girl on a mission

I don't know what I want, so don't ask me
Cause I'm still trying to figure it out
Don't know what's down this road, I'm just walking
Trying to see through the rain coming down
Even though I'm not the only one who feels the way I do

I'm alone, on my own, and that's all I know
I'll be strong, I'll be wrong, oh but life goes on
I'm just a girl, trying to find a place in this world

I'll be ok.

Idag slutade jag klockan två. Då gick jag och åt thaimat med Emil som sällskap. Vi gnällde lite om hur synd det är om oss som går IB, och pratade lite allmänt om ditten och datten. Det var trevligt måste jag säga. Sedan traskade vi vidare till stadsbiblioteket för att plugga, och där stannade jag tills klockan var strax efter sex, och jag var tvungen att springa tillbaka till skolan för parents meeting. Snackade lite med matte, psych, english och biology lärarna och allt som sades stämde överens med varann. Samma "problem" i alla ämnen: jag kan om jag vill, men har för lätt att slarva och ge upp. Typ. Nu ska jag verkligen ge gärnet det sista dock. Jag måste. Det sista jag vill är att få diplomet och vara missnöjd, att se tillbaka och tänka att jag borde ha ansträngt mig lite mer, att veta att jag skulle kunnat få så mycket bättre resultat. Det är min absolut värsta mardröm. Hursomhelst har jag suttit med mitt math project hela dagen, både på biblioteket och hemma, och nu börjar jag äntligen komma någon vart. Imorgon ska a first draft in. Känns bra. Faktiskt.

Från och till, men I'll be ok.

<3

det är segt
när vad som får en att orka
inte blir av.

när man saknar så att det gör ont
förgäves.

när man tror en förändring har skett
kanske har man fel.

när man är villig att offra allt
men istället går i spillror.

ireallydomissyou.

It's a love story, baby just say yes

Första skoldagen efter lovet visade sig faktiskt bli helt okej. Nej, mer än okej. Det var nämligen som såhär att vår ekonomilärare, Francois, lyckats dra med sig någon typ av magsjuka hem från Hong Kong och därför hade vi ingen lektion idag. Detta var ju helt underbart tyckte vi, dels för att ekonomin är sista lektionen, dvs vi slutade två istället för fyra, men framförallt för att vi egentligen skulle haft både prov och inlämning av IA idag. Jag hade inte gjort något av det. Det är ju dumt att glädjas över andras olycka, men har man gött med flyt alltså!

Som grädde på moset har jag lyssnat mycket på Taylor Swift idag, och bara för att hon är så bra så ska ni få en liten video av mig. Love Story, ny singel från kommande albumet Fearless. Egentligen är det nog en rätt töntig låt, men av någon anledning så kan jag inte sluta lyssna på den.

Om sju veckor är det jullov.

Är det kanske nu man ska göra en såndär utvärdering om hur lovet har vart?
Nåväl, vi kör väl en i punktform då.

- Träffa nya människor är alltid en hit, speciellt när dom är så sköna!
- Höstmysa med spel i trädgården, trots att det är fruktansvärt kallt.
- Våga släppa lite på hämningar som jag inte visste att jag hade.
- Sakna någon så mycket att den återkommer i ens drömmar.
- Härlig filmkväll med massa goa vänner och kassa filmer.
- Festen hos Fredrik var ju litegranna av en hit faktiskt.
- Nya favoritartisten Taylor Swift har gått på repeat.
- Twilightläsning med tillhörande besatthet.
- Lite för lite pluggande i osann IB-anda.
- Anti-halloweenfest = också en hit!

Ja, det var väl det. Nu ska jag skriva en sisådär 300 ord till på min Swedish World Lit. Måste bara avsluta med fina ord från fina Albin som gör mig varm i hjärtat:
"Förövrigt så sitter det en liten ensam pojke i Alingsås
och saknar en fräknig liten tjej i Gråbo"
Puss!

Anti-halloween

Gårkvällen såg verkligen ut att bli av den lite tråkigare sorten, inga planer och ingen egentlig ork att ta tag i något heller. Sådana stunder är det ju himla tur att jag har lilla moster Sofie som räddar mig. Framåt eftermiddagen ringde hon nämligen och frågade om jag inte skulle med på anti-halloween kväll i kyrkan, ett erbjudande jag inte var sen att tacka ja till.  Jag kastade ner diverse vita spetskläder och silvertights, Sofie kom och hämtade upp mig, och sedan tog vi en sväng om Lindex barnavdelning och köpte ett par otroligt rosa och gulliga vingar (ängel? fe?) och ett tillhörande spö. Släng på lite lockat hår och glitter på det och ni har kvällens outfit, väldigt anti-hallowen om jag får säga det själv.

Kvällen blev otroligt bra, fylld av mini-draman, maffia med en liten twist, bajsberättelser (omoget, men som jag skrattade!), äppelkaka, snack, skratt och allmänt skoj. Vid två-tiden var vi hemma hos mormor igen där jag också sov. Vaknade upp till doften av pannkakor idag, finns det något bättre sätt att starta dagen på? Tveksamt.


RSS 2.0