Biology

Biologilektionen har precis börjat.
Vår lärare, Renée, kommer och ställer sig framför min bänk.
R: I have a request.
J: Ok..?
R: I'm supposed to say hi to you.
J: ???
R: There was a boy in NV2 who asked me to say hello to you the other day.
J: ....

Haha, lite lustigt var det allt, och framför allt så blev jag väldigt förvånad.
Undra nu vem denna naturtvåa kan vara...

Om en timme är det tonår som gäller, och nu är det dags att göra sig iordning för det. Kanske blir lite bloggande senare ikväll/natt, när jag sitter fast med min Gatsby essay, vem vet?
Hoppas ni får en trevlig kväll!
Puss.


Maintaining mystique while facing forward

Att stanna hemma idag var nog ett smart drag. Min IA är klar och det känns så otroligt skönt.
Känner helt okej inför vad jag skrivit, och förhoppningsvis håller vår lilla fransman med.

Rundar av dagen med lite sköna IB quotes;

"Där det finns fulla fjortisar, finns det möjligheter!" - Mattias.
"Vad kallas killar som kommer från Polen? Pålare?" - Emelie.
"Om jag böjer på knäna så ser jag ju kort ut!" - Janina.
"I think if he [Van Gogh] knew, he would screw around in his grave." - Bildlärare.
"Ok, this is Vietnam. It sort of has the shape of a banana, or a...hehe" - Engelskalärare.
"Ohmygod! sexistiskt!...Jaha, det stod månpocket, jag tyckte att det stod manpocket" - Emelie.
"Min syster brukar komma och massera mig, bara för att sedan kunna säga att det är som att massera fågelvingar." - Emil.

För diverse fler sköna citat så kan jag ju hänvisa er till Tobias blogg, där brukar det komma upp massa spännande saker. Och så får ni en lite bättre inblick i hur IB2 är på köpet. Jag sitter ju mest och gnäller över alla läxor, men dagarna bjuder även på en hel del sjuka händelser och framför allt många skratt. Håll speciellt ögonen öppna efter "Dagens Emelie", dom är guld värda.

No more sad songs, I'm letting it go now

När jag kollar igenom de få inlägg jag skrivit här på bloggen, så inser jag att i princip alla innehåller samma sak; självömkan, problem, och klagan över skolan, läxor, och livet i allmänhet. Nu är det inte så att jag tycker att livet är piss hela tiden, egentligen är det ganska så tvärtom. Dock kan jag inte neka till att denna hösten och vintern har vart den längsta någonsin, och det har varit mycket. Mycket på alla sätt och vis.

Nu börjar det dock kännas som att det är på väg att vända. Mycket tack vare den oh, så bra uppfinningen solen. Den tittar fram allt oftare och det gör verkligen en sådan skillnad! Det är underbart att komma ut till en blå, molnfri himmel och en skinande sol, då gör det liksom ingenting att man slutar sent eller har tusen ton med läxor. Solen strålar. Den ger mig orken, lusten och viljan tillbaka.

Imorgon ska jag ge mig själv en dag ledigt. Kommer missa tre lektioner men det får det vara värt. Tänker skriva klart min IA som är värd hela 5% av mitt ekonomibetyg, skriva klart engelska essay, förbereda mig inför fredagens svenska redovisning och plugga inför ekonomiprovet som vår lärare igår meddelade att vi skulle ha på torsdag.

På torsdag kväll är det tonår. På fredag kväll åker jag nog till Alingsås och TU. På lördag är det kalas för Daniel som fyllt år, även det i Alingsås. Både tonår & TU gänget består av världens härligaste och finaste människor. Det blir nog ett fint veckoavslut.


I still get lost in your eyes


image8

And when the stars fall I will lie awake, you're my shooting star...

En helg och en längtan.

Varför ska helgerna alltid gå så fort? Jag behöver dom. Få koppla bort skolan ett tag. Varva ner. Ladda upp. Umgås. Skratta.

Det blev mycket av det sistnämnda i helgen som var. I Fredags tog jag tåget till Herrljunga där finaste Maria mötte upp mig på stationen. Vi traskade hem till henne, åt middag och senare på kvällen dök Lisa, Marcus, Oliver och Jonathan upp, det var nämligen dags för reunion med sämsjöborgsgänget. Som jag saknat det! Kvällen bjöd på spel, film och många skratt. Det kändes fint. Dom är alla så fina och jag tycker om dom något enormt.

Lördagen var relativt slapp och hädelselös, ganska skönt men jag blir så lätt rastlös, och känner att jag inte utnyttjar min lediga tid tillräckligt väl. Söndagen däremot, umgicks jag med Maria, inte samma som i fredags, och det var hur kul som helst. Känns som om det var evigheter sedan jag träffade henne, och det var det nog med. Vi kollade i alla fall på en Stephen King film, eftersom han är våran all time favourite. Riding the bullet. Sedan pratade och skojade vi en massa. Hade mini-photoshoot med henne, och hon visade upp sin otroligt vackra balklänning. Nästan lika vacker som hon själv är, men bara nästan, för den nivån av skönhet är det inte många som kommer upp i.

Att få se hennes klänning, och höra hennes planer för balen och studenten fick mig att inse hur mycket jag själv längtar efter det. Jag orkar inte skolan mer, och önskar bara att jag kunde snabbspola förbi allt. Förbi alla internal assessments, oral commentarys, written tasks, CAS activities, extended essays, och framför allt vill jag spola förbi våra final exams. Tänk vad skönt det skulle vara att ha allt det bakom sig, färdigt. Veta att man faktiskt klarade det, och att det nu är över. Det är ett och ett halvt år kvar innan jag kommer få känna den känslan, men oh, som jag längtar.

Nu är klockan snart halv ett och jag borde sova.
Frågan är bara om det går utan att ha hittat någon artikel till IA:n. Vi får testa.
Godnatt<3

Komplimanger som på djupet värmer är ganska sällsynta.

Ikväll satt jag i köket med mamma och hennes väninna Nettan och pratade.
"När min dotter blir stor så önskar jag att hon blir som du, Janina", sa hon.

15 januari - depp och nostalgi

Har bara varit tillbaka i skolan i en dryg vecka och redan är jag tillbaka i det gamla, gråa, bittra igen. Trodde verkligen att det var slut med det nu, skoldepressionen var ju menad att försvinna när det blev jullov. Men icke. Nu är den tillbaka, starkare än någonsin och jag orkar inte, klarar inte, vill inte mer.

Jag vill ha sommaren igen. Sommaren nollsju var smått underbar; Hönö, Sämsjöborg och Thailand. Och däremellan umgås med vänner, och bara ta det lugnt och ha det skönt. Inga bekymmer alls, ingen skola som trycker ned.
Förövrigt ser årets sommar ut att bli likadan som förra. Thailandsresan i augusti är bokad och betald och det känns super! Det finaste landet i världen, och nu återvänder vi alltså för en fjärde gång. Innan dess så ska jag definitivt hinna med Hönö, det finns ingenting bättre än sommar på hönö med massa, massa underbara människor. Gemenskapen då är fantastisk, och känslan man får går knappt att beskriva. Dock blir det väl kanske inget Sämsjöborg, är ju för gammal för det nu. Skulle vara om man åker som ledare, men känner mig ganska tveksam inför det. Kanske kan fjäska in mig en deltagarplats ändå, stammis som jag är, haha.

Why worry about tomorrow
when today proves us wrong
about the worries we had yesterday?


Dagens visdomsord. Varsågod.
Nu ska jag snart sova, och hoppas på att morgondagen blir lite ljusare.


whattafakk

Tydligen så har jag omedvetet offentliggjort min blogg nu med. Så hej på IB!


Skillat indeed.

Yes, tänkte bara informera att efter bara sju dagar så har nyårslöfte nummer ett gått i kras. Jag har inte tränat denna veckan. Fast egentligen. "Träna" är ju ganska luddigt och beror lite på hur man definerar ordet. Måste det vara världens fyspass för att vara träning? Kan inte det faktum att jag rusat runt i halva alingsås igår, att jag idag sprang upp och ner för hvitfeldtskas alla trappor, eller mitt gående till och från bussen vara träning? Jag tycker att vi kan säga att det är så. Så kan jag ta upp träningen denna veckan. Eller nästa, eller...

Första skoldagen efter jullovet idag, känns väl sådär roligt att vara tillbaka. Jag är så trött på allt. Men det är väl bara till att bita ihop. Var jätteoff och tråkig idag, mådde inte alls bra så jag åkte hem redan efter svenskan. Ska lägga mig tidigt och hoppas på att det blir bättre. Äh, orka självömkan. Förlåt. Nu ska jag nog ta och läsa lite Fröken Julie.  Förutsatt att jag hittar den.
Hej.

image7

Gott Nytt 2008!

Jag har aldrig gillat nyårsafton, men gårkvällen var trots allt väldigt fin. Spenderades i en lägenhet på andralånggatan av alla ställen, haha. Hade hela dagen gått och känt mig helt opepp inför det hela. 2008. Året jag fyller 18, trots att jag själv känner mig som typ 12 fortfarande.  Kände mig liten och osäker helt enkelt. Jag vet inte. Men när tolvslaget närmade sig blev stämmningen bättre och bättre och jag kände mig gladare än vad jag gjort på länge. Champagne och raketer på järntorget blev det. Alla var glada. Fint.

Under kvällen skrev jag även för första gången en lista med nyårslöften. Nio stycken blev det, får se hur mycket jag lyckas hålla;

  • Börja träna - Minst en gång i veckan.
    Måste sluta dega och komma igång nu. Simma ska jag göra.
  • Kolla upp volontärarbete på Drottning Silvias barnsjukhus.
    Umgås med de långtidsinliggande barnen är tanken. CAS.
  • Ta skolan mer seriöst.
    Känner att det är dags nu. Sista halvan av gymnasiet SKA jag klara av! 
  • Kolla upp om jag får lämna blod efter att jag fyllt 18.
    Inte säkert att jag får pga. epilepsi, men får jag så ska jag! 
  • Bli mer ekonomisk.
    Spara mer, slösa mindre helt enkelt. 
  • Minska datoranvändandet.
    Åtminstone när det inte gäller skolarbete. Sjukt vad onödigt det är.
  • Lära mig att dansa.
    Jag för mig som ett kylskåp och har en taktkänsla som inte är befintlig.
    Får passa på att lära mig detta som creativity, så blir det lite CAS-points samtidigt.
  • Hitta mig själv.
    Hur vet man när man är klar? Blir man någonsin klar?
  • Hitta någon som jag tycker om.
    Gärna förutsatt att han tycker samma. Förövrigt ett löfte som typ alla tjejer hade gemensamt.

Yes, så var det med det. Hoppas att 2008 blir ett bra år. För alla.


RSS 2.0