Scrap

Jag kunde inte hålla mig.
Nettan hade med sig ett foto på mig och Maria som hon hade framkallat, och jag kunde helt enkelt inte låta bli att försöka mig på att scrappa ihop något med den. Resultatet kan jag väl inte påstå var överdrivet lyckat, men det ska väl inte ens första bild vara heller. Dock blev jag inte helt klar igår, då jag insåg att jag behövde brads för att fästa dekorationsblommorna, så idag bar det av till Allum och in på Panduro för att införskaffa såna. Tyvärr blev det inget Floda, får ta det någon annan gång. När jag kom hem färdigställdes alltså min första scrapsida, och den ser ut ungefär såhär:


Den är rätt ful och ganska ojämn på sina ställen, i brist på tålamod och bra verktyg, men även det sistnämnda fixade jag idag då jag köpte mig en pappersskärare. Det bästa är att det bara kan bli bättre resultat from now on :)

Åh, jag är glad!

Slängde nyss iväg en beställning på ett hundratal digitala bilder för framkallning. Har massa fina scrapbooking grejor på lager sedan födelsedag och jul, och känner mig så sjukt sugen på att sätta igång och pyssla nu! Nettan och hennes familj är här på besök, så naturligtvis har jag pratat lite scrap med henne, och fick även kika in på hennes blogg där hon lägger ut bilder emellanåt. Hon är så himla duktig! Hon tipsade även om en butik i Floda som ska ha massa superfina papper, dekorationer och verktyg, så jag funderar på om jag inte ska åka och kika in det någon dag. Nu känner jag mig både glad och otålig på samma gång, och jag knappt bärga mig tills bilderna dimper ner i brevlådan! Jag vill börja nu nu nu!

Annars har dagen mest bestått av städning, fast konstigt nog känns också det väldigt roligt! Skönt att ha lite mer plats att röra sig på. Även mamma har fixat och trixat här hemma, hennes och pappas rum har nämligen varit ett renoveringsobjekt de senaste månaderna men är nu mer eller mindre färdigt. Rummet går nu i mörkgrått, svart och silver - sjukt snyggt! Lite, med betoning på lite, biologiplugg har jag också fått gjort under dagen, trots att jag väl egentligen borde fokusera på ekonomin nu under lovet. Mathilda och mormor var även förbi en sväng ikväll, och den förstnämnda snyltade med sig en väska och ett hippieband (favorituttryck) med sig hem. Trevligt!

Bra dag alltså! Nu är det bara två dagar kvar av året. Sjukt...


=> Glad Janina!

Imorse blev jag lite halvväckt av Mathilda som ringde från stan och undrade vart jag köpt mitt hippieband. Tyvärr fick jag ju meddela att mitt lilla paljettband är typ tio år gammalt och rotades nyligen fram ur en låda, men det faktum att hon frågade fick mig att inse att jag vill ha fler. Dessutom behövdes strumpbyxor till nyår och sådär, så därför klev jag upp och bestämde mig för att dra till stora staden efter en snabb frukost. Visst kom jag hem med både strumpbyxor och hippieband (x3 till och med), men det var minsann inte det enda som fick följa med mig hem. Två par byxor, två koftor och en t-shirt hittade jag också. Galet nöjd! När jag kommer hem har det dessutom dukats tacos på bordet, och om ett litet tag drar jag och glor film med gänget. Allt detta resulterar i en väldigt glad Janina som är sjukt nöjd med denna goa dag! Puss!

+

Äh, nu är jag trött på att gnälla och vara bitter! Nu kör vi partihumöret non stop tycker jag! Från och med nu låter vi allt negativt rinna av. Bidrar det inte till glädje, så finns det numera inte heller i min värld. Supression delux kan man väl kanske säga. Göttmos!

-

Ja men how fucking convenient då.
Orkar inte.

-

I used to care.
From now on I won't even bother.
Suit yourself.


Julstök

Min stackars mamma jobbar idag. Med tanke på att det är dagarna innan julafton är det således väldigt mycket folk och stress i butiken. Därför tänker jag att jag ska städa hela huset så att det är fint när hon kommer hem ikväll. Det tycker jag att hon förtjänar. Det där med julmusik samtidigt som man julstädar är uppenbarligen inte min grej heller, istället kör jag dagen till ära en countrymix. Surprise, surprise. Dolly Parton, Rascal Flatts, Taylor Swift och Reba McEntire är en fin blandning. Just nu spelas I will always love you med Dolly. Det är nästan så att jag föredrar hennes version framför Whitney Houstons. Bara en parantes sådär.

Nu ska jag dammsuga! Puss.

God blessed the broken road that led me straight to you

Ett av mina absoluta favoritband är Rascal Flatts, och i mina ögon (öron) finns det få som är så bra som dom. En av de första låtarna jag någonsin hörde med dom var "Bless the Broken Road", och således är den också en av mina favoriter. Jag kollade runt lite på youtube och hittade en cover på låten, sjungen på ett bröllop, och det kan nog vara något av det vackraste jag har hört. Blunda och njut.


 

Söndag Måndag

Igår hade jag nog den ballaste söndagen på år och dar. Min kära vän Sandra och jag drog nämligen iväg på Missing Piece spelning på Diamond Dogs och fy tusan vilken lyckad kväll det blev! Massa skönt folk, härlig musik och gött häng. Jag älskar hur vi varenda vecka finner nya band att nörda ner oss i. Klasskamrat Johans spelning med bandet The Blokes ledde oss till favoriterna Långfinger. Nästa Långfingerspelning gav oss Missing Piece. Och deras spelning igår ledde till upptäckten av vårt senaste favoritband, nämligen Ceasar och Plåster! Sjukligt bra för att vara svenskt, eget och gött sound, och framförallt skön frontfigur som dessutom visade sig vara en gammal busskompis till mig. Ja, jag känner mig väldigt svamlig men summan av kardemumman är i alla fall att jag hade en riktigt riktigt grym partikväll. Tack Sandra!

Idag har också vart riktigt skoj. Började dagen med att åka iväg med pappa för att fixa den där himla legitimationen. Jag kände änna att passet inte är okej alltså! Hursomhelst så åkte vi till Lerum för att ta kort, och sedan vidare till Swedbank för att skriva på lite fina papper och sådär, så nu är det bara att vänta. Därefter åkte vi och hämtade upp min kära farmor då vi skulle åka och hjälpa henne med att handla. Så sjukt roligt var det. Min farmor är världens tjatigaste tant, och i och med att hon dessutom har världens mest högljudda skånska så är det helt underbart att gå i affärer med henne. Idag tillexempel, så letade hon efter paranötter, men kom inte på vad det hette. "Ja men sånadär negertår, duvet?!". Fint farmor, lite högre tack. Men hon är mysig min kära farmor :) Efter alla Lerumsäventyr bar det sedan av till stan där jag efter många om och men fick handlat klart alla julklappar. Sista minuten-Janina.

Ikväll ska jag mysa med min familj. Det blir fint.

It takes some cold to know the sun

Den här hösten har varit jobbig. Tack vare allt som skolan har tvingat mig till, tusen uppsatser att skriva och dubbelt så många deadlines att möta, så har det sociala livet blivit försummat. Det finns så otroligt många människor som jag inte har haft tid att träffa, och några av mina absolut bästa vänner ser jag nu inte mer än någon gång i månaden, om ens det. Det gör mig så ledsen.

Jag tänker tillbaka på sommaren och hur jag konstant var omringad av människor. Människor som betyder, och som gör mig lycklig. Det gör ont att inte längre ha dom nära mig.

Samtidigt har jag kommit många människor närmre i höst, framförallt mina klasskamrater. Folk som man har haft runt sig i snart tre års tid, men som man har kommit att uppskatta på riktigt det senaste halvåret. Det är antagligen dom som har gjort att jag tagit mig igenom det här. Utan dom vet jag inte vad jag skulle gjort, dagarna, veckorna och månaderna hade blivit så mycket längre då.


Avslutning

A, och så var det jullov. Äntligen. Välbehövligt. Det finns väl inget annat att säga egentligen.
Det faktum att jag i höst skrivit cirka 13 000 ord uppsatser säger väl allt.

Hursomhelst gick vi efter skolavslutningen i Vasakyrkan till Egg & Milk. Såhär ser det ut där:
     






















Hur perfekt är inte stället på en skala? Åt blåbärs pannkakor, underbart gott.

The daffodils

I wandered lonely as a cloud

That floats on high o'er vales and hills,

When all at once I saw a crowd,

A host, of golden daffodils;

Beside the lake, beneath the trees,

Fluttering and dancing in the breeze.


Oft, when on my couch I lie

In vacant or in pensive mood,

They flash upon that inward eye

Which is the bliss of solitude;

And then my heart with pleasure fills,

And dances with the daffodils.


Utvalda rader ur "The Daffodils" by William Wordsworth.


Idag har varit ett skämt.

Klockan tio över sju är jag i stan, efter att ha sovit två timmar, för att skriva ut ett papper och öva till min svenska presentation som skulle hållas kl. 8 på morgonen. Dock hade jag, halvvägs in till stan, fått ett sms av sv läraren elisabeth som meddelar att hon är sjuk idag. Jaha. Värt.

Till saken hör att jag är sjuk, och enda anledningen till att jag ens gick upp ur sängen imorse var just denna presentation som är rätt viktig för mitt betyg. Men nehe, idag ska vi inte ha en lektion, nej. Kommer in till skolan ändå, sitter och pratar och äter julgodis med diverse IBpack en stund, och helt plötsligt kommer DuPriest och bara "Julia, Jens, you do know that we don't have physics today, right?" Nej, det visste dom inte. Fuck it, sa Julia och Janina då, vi drar hem!

Som om detta inte vore nog, så somnar jag även på bussen, och vaknar inte förrän på ändhållplatsen Sjövik. Underbart! Frågar chauffören om han kanske inte vänder tillbaka till Gråbo igen direkt, men icke, han ska minsann ställa sig i garaget och gå på rast. Tydligen hade Gråbobussen precis åkt med, och nästa går inte förrän en timme senare, så jag är helt enkelt fast ute på landet. Själv. Kallt.

Till saken hör även att jag drack typ tre koppar thaite igår, typ detox med laxerande effekt. Det, i samband med att jag sovit endast två timmar och inte ätit någon frukost resulterade i en inte så glad måndagsmorgonmage. Går hursomhelst in i någon liten lantbutik, får ett glas vatten och sätter mig och väntar. Får även låna en toa, hehe, och sen är jag så gott som mig själv igen! Kom hem vid typ halv tolv då jag bunkrade upp med ännu mer julgodis och klementiner, och la mig och kollade på True Blood. Somnade och vaknade inte förrän vid fem igen.

Värd dag. Otroligt värd dag.


Kärlek

In all stories of love there is something that moves us closer to eternity and the essence of life,
because the stories of love hold within all the secrets in the world.

RSS 2.0