And the words 'I love you' never sounded so sincere

Som en massiv, passiv klump. Så känner jag mig just nu. Orkar inte tänka, inte känna, inte vara. Det är lustigt hur den där känslan bara bestämmer sig för att dyka upp emellanåt. Den smyger sig på när man minst anar det, och så poff! så är man sådär igen. Jag gillar inte att vara sådär. Imorgon är jag ledig, det betyder långhelg. Förhoppningsvis betyder det också att jag kan komma ifrån att känna mig sådär.

För övrigt så har jag även kommit på hur mycket jag tycker om människor. Man blir så glad av dom. Av okända människor som bara genom en enkel komentar eller handling kan lysa upp en hel dag. Av små barn som är så obekymrade, ovetande och oskuldsfulla. Av människor som går sin egen väg, och står upp för sig själva utan att bry sig om alla andras åsikter. Av att lära känna nya personer som man klickar, och känner att man kan utveckla en vänskap med. Av ytliga bekantskaper. Av djupare relationer. Av osjälviska människor som helst av allt vill hjälpa andra, och som sätter övriga personer framför sig själva. Av sina vänner som alltid finns där. Som får en att skratta, får en att se det ljusa och det vackra. Som lyfter en när man fallit. Ja, jag gillar människor helt enkelt.

Idag satt jag allra längst bak i mitten av bussen och sov. Med öppen mun. Placerad så att alla nya, påstigande resenärer skulle kunna skåda detta tragiska. Tänkte bara appropå inget sådär...

I can't put my finger on just what it is that makes me love you, baby

image14

There's something about the way you look tonight,
There's something about the way that i can't take my eyes off you.
There's something about the way your lips invite,
Maybe its the way that I get nervous when you're around.





Simmande puckon.

Idag slutade jag klockan två.
"Vad skönt! Gött för dig att få komma hem tidigt för en gångs skull" kanske ni tänker då. Men var det skönt? Fick jag komma hem tidigt? Svaret på den frågan är ju nej. Naturligtvis fick jag inte det, eftersom det vart föräldramöte fyra timmar senare. Fyra timmar! Så ja, det bästa jag kunde komma på för att fördriva tiden var att pallra mig ner till Vallhalla och simma litegranna. Det gick bra, bortsett från ett par saker. Nummer ett, jag har nog kommit på att jag har en knäskada eller något (Tobias!!!), för varje gång jag simmar så får jag sjukt ont i mitt vänsterknä och kan knappt gå ordentligt efteråt. Nummer två, alla simmande puckon!

Det finns så otroligt många störande människor i bassängen, så det är helt sanslöst. Idag var det till exempel tre tjejer som inte bara envisades med att simma riktigt långsamt, utan dom var också tvugna att simma bredvid varandra - på bredden alltså! Att ta sig förbi dom var bara jobbigt, och allmänt störande. Det fanns även en gammal hårig man som naturligtvis skulle köra ett par längder ryggsim mitt i bassängen. Han plaskade och skvätte, och var även han allmänt långsam. Det är ju inte så att problemet är att dom simmar långsamt, jag förstår mycket väl att alla inte har samma tempo, och jag är väl inte den snabbaste heller. Problemet ligger i att dom envisas med att simma i mitten, vilket ger oss andra ungefär noll möjlighet att ta oss förbi. Till sist så vill jag även berätta om dagens kanske största simmande pucko. Jag ligger och simmar i kanten av bassängen så att alla snabbare människor enkelt ska kunna simma förbi mig. Detta är också vad en irriterande man gör. Problemet är bara att han är så otroligt korkad att han bestämmer sig för att simma emellan mig och bassängkanten, där det finns ungefär 40 cm att röra sig på. Vid detta laget var jag ruskigt irriterad och kände bara för att dränka honom och alla andra dumma människor. VARFÖR kunde han inte simmat om mig i mitten där det fanns plats? VARFÖR var han tvungen att ta innerfilen där det inte fanns någon plats? VARFÖR skulle jag behöva flytta mig, när det uppenbarligen är han som inte har alla hästar hemma?

Alla behöver gnälla av sig once in a while.

Pick me. Choose me. Love me.

Jag älskar Grey's Anatomy.

Opposites don't attract

Idag var det då äntligen dags. Dagen alla väntat på. Group 4 poster presentations! 
Hela gårdagen spenderades med att arbeta på våra projekt, utföra våra experiments/investigations och utforma vår planch som vi sedan skulle använda oss av när vi presenterade vårt arbete. Det började lite segt, men när vår grupp - bestående av mig, Märtha och Amanda - kommit igång så gick allt som på räls. Det var faktiskt riktigt roligt och intressant, något jag aldrig trodde att jag skulle säga om ett science project.

Idag hade alltså alla IB tvåor en slags mingelsession där vi presenterade våra projekt inför de andra grupperna, bjöd och blev bjudna på godis och kakor, och traskade runt tillsammans med lärare och satte betyg på alla grupper. Riktigt trevligt och kul var det, och efter röstningen så visade det sig att vår grupp hamat på en hedrande andraplats av alla 24 deltagande grupper! Inte helt illa om jag får säga det själv..

Våran investigation gick i alla fall ut på att kolla om det gamla uttrycket "opposites attract" verkligen stämmer. Vår hypotes var att detta inte är sant, utan att vi istället dras till våra likar. För att testa detta hade vi fem deltagande killar vars uppgift var att sova i en t-shirt tre nätter i rad, utan deodorant eller parfym, för att tröjan skulle absorbera deras lukt. T-shirtarna gavs sedan till oss samtidigt som vi registrerade killarnas features och characteristics. 16 tjejer blev sedan ombedda att lukta på dessa t-shirts och tala om för oss vilken de tyckte luktade bäst. Tjejernas features registrerades, och jämfördes sedan med killens vars t-shirt hon ansåg luktade godast.

Våra resultat visade att vår hypotes stämde, då 14 av de 16 tjejerna hade mer än hälften av deras drag gemensamt med killen vars t-shirt hon valde. Alltså, dagens sammanfattning lyder som följer: Opposites don't attract!

    

vår planch om det skulle intressera någon.

G4P

Okej. Idag gäller det. Group 4 Project.
Hoppas dom svettats tillräckligt...

Homosexualitet

Jag har funderat på en grej appropå det här med homosexualitet.
Det finns dom som är helt emot det, påstår att vi är skapta för att leva med någon av motsatt kön, och det finns dom som tycker att homosexualitet är helt okej, inget fel med det. Den sista kategorin brukar motivera sina åsikter med att säga att "man blir ju kär i en person, inte i ett kön", inte sant? Om man anser att man blir kär i en person just på grund av dennes personlighet, bör det då inte betyda att man anser att alla är bisexuella? Detta eftersom man likväl skulle kunna bli förälskad i en kille som en tjej.

Jag har inget egentligt svar på denna frågan, och jag tänker inte heller ställa mig på någon sida och säga att homosexualitet är rätt eller fel, jag tror att ni som känner mig vet vilken sida jag står på. Jag är bara lite nyfiken och undrar hur ni tänker? Vad är era åsikter? Om man anser att kärlek uppstår på grund av personkemi, utan hänsyn till kön, betyder det då även att man anser att alla människor är bisexuella? Tror ni att detta stämmer, eller är mina tankar helt galna? Jag tycker i alla fall att det är ett ganska intressant ämne.

Hej.

Nobelpris

Just i detta nu befinner jag mig hos min mormor. Det är trevligt och jag har sedan igårkväll kollat på hela säsong ett av Grey's Anatomy. Minus det sista avsnittet, men det fixar vi imorgon bitti. Men nu var det inte Greys jag tänkte fokusera på idag, trots att jag säkert kunnat skriva en hel uppsats om det. Dagens ämne är istället Päron.

Och då kanske ni höjer på ögonbrynen och undrar vad det är som gör att jag väljer att ägna ett helt inlägg åt denna härliga, kägelformade frukt. Då sa jag tala om för er att det är mystiken kring den. Det är nämligen såhär att idag har jag gjort en revolutionerande upptäckt! Vill ni höra? Det vet jag att ni vill, så här kommer det...
... Äter man päronet uppifrån och ner så försvinner kärnhuset!
Det är helt sjukt! Äter man runt om päronet så går det ju aldrig att äta allt, för tillslut kommer kärnhuset och stör, och det går aldrig att äta upp. Börjar man däremot uppifrån så kommer det aldrig något kärnhus. Hur funkar det liksom? Vidare leder ju detta tillfrämjandet av hushållsekonomin, eftersom att om det inte kommer något kärnhus, så får man i sig mycket mer mat för pengarna, i och med att man inte behöver slänga något. Det är ju helt genialiskt!
Så ät era päron från toppen till botten, gott folk!

Jag säger bara en sak, finns det nobelpris i typ.. frukt, såär jag helt klart hetaste kandidaten!
Godnatt!


I'm not lost, just undiscovered.

Söndag, och det känns riktigt skönt att veta att man inte behöver gå i skolan imorgon. Simmade med Sofie idag, och efter det så har jag verkligen ingen aning om vart tiden har tagit vägen. Känns inte som om jag fått något vettigt gjort sedan dess, vilket nog också stämmer. Mötte upp Sofie i stan vid tjugo i tolv, och vi åkte vidare till Valhalla. Simmade i en timme, mer kände jag inte att jag klarade efter en veckas förkylning. På väg till centralen gjorde vi upp planer på när vi ska ses, vilket blir imorgon då jag åker till henne med Gossip Girl och skolkatalogen - tillräckligt med material för att hålla oss sysselsatta i timmar alltså! På bussen hem fick jag min teori om att jag är en fyllo-magnet bekräftad då en finsk gammal man satte sig bredvid mig och frågade om jag ville ha en sup.

Just nu ligger jag i min säng, halvt död i kroppen, med James Morrisons album Undiscovered spelandes. Han har så fin röst! Wonderful World tycker jag att ni ska lyssna på. Appropå musik så måste jag bara snabbt nämna gårdagens festival skandal - varför röstade Sverige vidare Christer? Jag blir så trött. Amy däremot blev jag glad av, hon är så liten och så söt.

Nu tror jag att jag ska kolla vidare på Bangkok Hilton, jag gillar det.
Puss.


DU är kärlek.

Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,

När du fnissar som en liten flicka.

När man känner nåt man can't deny,

When the eagles fly over mountain high.

När all oro är som bortblåst och försvunnen,

När Simba återvänder i Lejonkungen.

När man bara drar replik för att slippa krångla,

"Min pappa är rik, vill du hångla?"

Om man spärrar upp sina ögon, och tittar bak med huvudet ut,

Då ser man galen ut.

Det har egentligen inte hit och höra,

Det är bara en grej man kan göra.

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,

Och vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom.

När Elin sa att jag var den vackraste som finns,

såg in i mina ögon, och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,

Våga chansa och se om det går.

Vad är fegt, vad är mod, what is love?

Baby don't hurt me, don't hurt me no more.


Melodifestival II

Okej, en liten uppdate mitt i festivalen då:
Jag missade första tio minuterna och därmed också E-Type & Poodles. Synd. Men nu till något viktigare: VARFÖR har ingen sagt att underbaraste kvinnan Nour är med?! Jag fullkomligt älskar henne! Artistintervjuerna efter framträdanderna blir som att dö och komma till en skånsktalande himmel!

Vet ni inte vem Nour är sedan tidigare så blir det bakläxa på det:
Se så många avsnitt av RAJRAJ som ni bara kan. Det blir inte mycket bättre än så.


Melodifestival

Ikväll drar ju föresten melodifestivalen igång. Live från Göteborg. Det blir nice. Ingen i familjen kommer vara hemma, utan dom springer alla bort och lämnar mig ensam. What to do? Det blir nog till att ringa Louise. Förra året firade vi finalen med att klä upp oss, sjunga, dansa och äta godis i massor. Dock är det ju ingen final nu, men vi kanske kan köra en favorit i repris ändå? Föresten är min favorit och även min största kärlek med i kvällens program. Och då pratar jag alltså inte om Christer Sjögren, utan Björn Gustafsson.

Till Björn: Gift dig med mig och gör mig till den lyckligaste kvinnan på jorden?

Mkay, thanks.

I guess nothing stays the same, still the memories remain...

Första dagen på lovet har börjat ganska bra måste jag säga. Ställde klockan på halv tio, och två timmar senare satt jag på en buss in till stan där jag köpte ett par väldigt fina skor, för en väldigt liten peng, på Wedins. Sådant blir man minsann glad av. Köpte även strumpor, men det är inte lika intressant, så vi behöver ju inte gå in djupare på det.

Sedan jag kom hem har jag...
1. Kollat vidare på Bangkok Hilton som jag började se igår.
2. Läst bloggar i massor, kollat bilddagböcker och annat allmänt onödiga men roliga saker.

Just nu sitter jag och lyssnar på Reba McEntires senaste album Duets som har kommit att bli lite av en favorit. Som namnet antyder så består albumet av duetter med kända artister såsom Faith Hill, Leanne Rimes, Kelly Clarkson och mitt absoluta favoritband Rascal Flatts. Jag tror inte att det finns en enda låt som inte är bra. Lyssna.


You turn the darkest clouds into rainbows

Sommar, marsmallows grillade på salta pinnar, gemenskap, nattmöten, skratt, havet, turer till glasscafét, smålandsbarnen, tjuvduschar, skratt, fina människor, russin och tonfisk middag, NIMBUSnätter, lycka, solpromenader, regnpromenader, gemenskap, grillfest runt vattenpöl, folk, konserter, skratt, frukost med traditionsenligt yoghurttävlande, volvoberättelser, öckerö i ösregn, lycka, mer grillfest utan sol, bilturer, superfulla mötestält, nattfika, betel, barnmöten, vänner, middagsbjudningar för grabbarna, YMCA, trångtoan, pizza, nya och gamla vänner, samtal, skratt, blåst, biljard i massor, sol, bad och fika på klipporna, källaren, minnen, alla fina människor.

Ge mig detta och Hönö så ska ni se att allt bli fint.

Be careful what you wish for, cause you just might get it all

Nu, klockan 01.26 är jag färdig ekonomiad.
Håll tummarna för mig imorgon, jag lär behöva det.
Godnatt.

The pieces don't fit anymore

Gårdagen var den mest oproduktiva Söndagen världen har skådat. Jag tror inte att jag gjorde något som helst vettigt, satt i sängen med laptopen hela dagen. Halstabletter och nässprayen var min bästa vän. Idag sjukskrev jag mig, känner att jag kanske borde vila upp mig ordentligt. Imorgon måste jag dock till skolan då jag har ekonomiprov som det nog är bäst att jag inte missar. Sedan på torsdag är det biologiprov. Sen är det äntligen sportlov. Skönt!

Sitter just nu och lyssnar på James Morrison och försöker få cost, revenue, profit och perfect competition market att fastna i hjärnan. Och det är lättare sagt än gjort ska jag be att få tala om. Är sjukt lätt distraherad just nu, och jag har nog aldrig känt mig mer opepp inför ekonomin. Men det är väl synd att klaga, right?

Nu har bloggpausen varat alldeles för länge och det är dags att återgå till mina oh så underbara ekonomihäften med tillhörande bok. Nästa paus får bli en något längre, fylld av Gossip Girl avsnitt nummer åtta. Jag älskar det programmet. Allt och alla är så snygga. Men alright, plugga var det, ja.

Hejs.


Juno

Kollade precis klart på Juno. Den var fin. Jag grät.

image11

I don't see what anyone can see in anyone else but you.


 


Everyday people are the ones who are making miracles

Bloggtorka delux. Igen. Hur längesen var det jag skrev sist, en och en halv vecka? Illa, illa... Så vad har då hänt sedan dess? Bland annat så tillbringades ungefär hela förra helgen i Alingsås. På fredagen var det som vanligt TU, och dagen därpå hade Daniel kalas hemma hos sig då han fyllt år. Massa trevliga människor där så det var kul. Senare på kvällen var det även Gospel konsert i kyrkan, så hela kalasgänget drog dit och kollade. Det var bra, och dom hade den galnaste körledaren någonsin. Helt underbar med spiritfingers och luftgitarr. Sedan återvände vi till Daniel för kladdkaka, prat och spel. Det var trevligt.

I onsdags drog vi IB tvåor igång med Group 4 Project. Årets tema var "Friend and Foe" och jag hamnade i samma grupp som Amanda och Märtha. I början hade vi lite problem med planerandet och visste inte riktigt vad för experiment/lab/investigation vi skulle göra, men det slutade med att vi kom på värsta grymma grejen. Jag ser så, så, så fram emot Måndagen efter lovet då vi skrider till verket, det kommer bli riktigt roligt och intressant! Dagen efter är den stora dagen då vi håller våra poster presentations, minglar runt, och tillsammans med science lärarna röstar på den bästa gruppen. Det kommer bli kul!

I tisdags fyllde Lisa 18 och igår, fredag, var vi ett IB gäng som åkte hem till henne och firade tillsammans med några av hennes vänner. Tidigare på dagen mådde jag riktigt, riktigt illa men en tripp till skolsyster och en tablett senare blev jag åter mitt gamla jag, i alla fall nästan, och det är jag glad för, för det hade varit riktigt tråkigt att missa. Det var en fin kväll med mat, prat (rim), nya trevliga människor och såklart många skratt. Körde även Guitar Hero för första gången igår, jag var riktigt dålig, men så fort jag fattat hur man skulle göra så tyckte jag det var skitkul.

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. I stället har jag legat i min säng med datorn i högsta hugg och kollat på Gossip Girl och American Idol, samtidigt som jag knaprat halstabletter. Har nämligen blivit ganska rejält sjuk, vilket i princip aldrig händer mig. Men nu är det alltså dags, lagom till sportlovet, och det känns väl sådär lagom populärt. Kvällen har jag tänkt, hör och häpna, spendera i min säng, tittandes på Juno.

Nu tänkte jag runda av detta lilla (inte så litet) inlägg och se om jag kan hitta på något vettigare att göra (antagligen inte). Kika igenom Lisas Nikon D40-bilder från igår ska jag i alla fall göra. Jag vill också ha en bra kamera, man blir så snygg då (egoist javisst). Okej, nu slutar jag, Hejs.

(For the record, så kan jag säga att jag nu vet vem den mystiska NV2 killen är - Max!)

RSS 2.0