She's dancing with the stars, living in the sky with diamonds

Linda tycker att jag skriver lite för kodat emellanåt. Om inte ens hon kan lista ut vem eller vilka vissa texter handlar om så är ju allt enligt planen. Igår hade jag alldeles förskräckligt tråkigt hemma och regnet bara vräkte ner, så jag bestämde mig för att lite spontanshopping var på sin plats. Egentligen hade jag satt lite köpstopp på mig själv så länge det inte handlade om jacka eller skor till vintern. Det gick sådär, men nu äger jag i alla fall världens finaste kofta så det är okej. Om fyra veckor åker jag och Olivia till London och det ska bli för himla skoj. Appropå roliga saker så drömde jag i natt om en kille från Hönö. Jag tror jag träffade honom ungefär fyra gånger, alltid lite i förbifarten, och vi hade ungefär lika många samtal. Givande sådana också, I might add. "Du cyklar på fel sida vägen", sa han en gång när jag och Samme tog en tur till Öckerö. Jag kände verkligen att vi connectade där i somras. Jag hade i princip glömt av den här killen tills han entrade mitt huvud i natt. Tycker det är lite spännande hur hjärnan väljer att vinkla saker och ting ibland. Jag undrar om jag har tjatat om Pernilla Andersson någonting? Om jag har missat det så gör jag det nu. Detta är det bästa svenska på mycket länge! Det finns ett par låtar på youtube men har ni spotify så är utbudet betydligt bredare. Albumet Ashbury Apples är helt fantastiskt! Lyssna! Blev många utropstecken där men det känner jag att hon förtjänar den där Pernilla. Nu tänkte jag ta mig en dusch och sedan gå och hänga med Samme litegrann. Bra så!

People don't realize this, but loneliness is underrated

Idag har varit en sådan där härlig dag där allt flyter på på allra bästa sätt utan att man egentligen inte behöver tänka på det. Klockan tio skulle jag börja jobba och efter att det blivit sent hos Fredrik igår så kändes det lägligt att gå upp så sent som möjligt. Halv tio var jag lite för trött men pallrade ändå ur sängen för att vara utanför dörren en kvart senare. Jag hann ungefär sätta på mig kläder och borsta tänder, tur att Samme inte är den som lägger vikt vid min utsida. Strax innan fem tackade jag för mig, gick hem för att fräscha upp mig något och en timme senare satt jag på bussen på väg in till stan. Ytterligare en date med Emma och Märtha stod på schemat. Blev en tokmysig smulpajsfika på Vanilj där jag konstaterar att detta är bland de härligaste tjejerna jag någonsin träffat. När vi säger hejdå har jag missade samtal från både Sofia och Fredrik och när jag ringer upp säger dom att jag precis missat min chans att gå på bio med dem. Vadå missat min chans tänker jag och beger mig till Bergakungen där det finns två (!) platser kvar till filmen dom ska se. Jag tar den ena av dom och såhär i efterhand kan jag tala om att rad ett plats ett inte är ultimat när man går på bio. Bara så att ni vet. I alla fall så satt vi i varsin ände av salongen och det var ju soft. Lite spontanbio med sig själv liksom. Och appropå det så mötte jag även Rasmus i kön till kassan. Jag undrade vad han gjorde där och det visade sig att han var på spontanbio. Själv. Detta fann jag mycket roligt och har fortfarande inte kunnat sluta skratta åt detta härliga sammanträffande. Filmen hette för övrigt (500) Days of Summer och var nog bland det bästa jag sett på mycket mycket länge. Väldigt uppskattat från min sida om man bortser från att salongen var till bredden fylld av gosepar som riktigt strålar av kärlek och håller hand och myser ikapp. Nä, jag är inte bitter. Här kommer i alla fall en bild från filmen då som ett käckt litet avslut på detta eminenta inlägg:


Sarah McLachlan - Angel

Jag undrar vad det är som händer med mig. Den senaste tiden har jag varit antingen skitglad eller skitnere. Det finns inga mellanlägen. Det allra konstigaste är att jag mår som sämst vid tidpunkterna då jag inte alls borde det, och vice versa. När jag går ensam genom stan kan en enorm glädje fylla mig, och jag kan inte sluta att le stort för mig själv. När jag däremot är omgiven av mina fantastiska vänner så blir jag deppig och känner mig minst i världen. Vidare känner jag mig inte alls som den Janina jag vill vara. Och detta, mina vänner, suger.

Vi letar efter sanning på en kyrkogård av sten

Mitt internet har inte funkat ordentligt på flera veckor. Det börjar bli ganska frustrerande.

I onsdags hade jag planerat att luncha med Olivia. Mötte upp henne på Hvitfeldtska och det var den konstigaste känslan på länge. Berzelii-backen blev en härlig höstpromenad istället för pissjobbig då jag kunde gå i lugn takt istället för att springa uppför i panik för att hinna i tid till lektionen som börjar fem minuter senare. Jag traskade upp och ner för trapporna i norra byggnaden och tyckte inte heller detta var hemskt, utan uppskattade att få återbekanta mig med de välkända korridorerna. Nya människor men ändå så likadant - samhällstjejerna satt på muren och rökte frenetiskt i kylan, affär och handel visade upp dyra märkeskläder och översminkade ansikten, IB-eleverna var på plats i biblioteket och pluggade i panik. Nya människor men rollerna var samma. Höjdpunkten var att få träffa min gamla psykologilärare Ulf. Vilken fantastisk man detta är! I övrigt blev det en mycket trevlig lunchstund med utökat sällskap i form av Emilie och Sandra. Härligt! På kvällen var det äntligen dags för konserten med Joshua Radin och han var fullkomligt fantastisk! En och en halv timme fylld av kärlek och magi. Jag var i extas. Pernilla Andersson agerade förband och det kan vara det bästa svenska sedan jag upptäckte Melissa Horn. Fruktansvärt vackert. Och galet snygg kvinna dessutom! Otroligt lyckad dag!

Annars flöt veckan på bra. Jobbade mån-tis, tors-fre. Veckan avslutades med att jag fick spenderat en helg med mina Herrljungafavoriter. Mycket trevligt trots att jag inte alls kände mig i toppform tyvärr. J lurade in mig i söndagsskole-dramat vilket visade sig bli riktigt roligt och barnen var väldigt charmiga. Nu är det ny vecka och nya tag. Än så länge har jag bara lite lösa planer men jag tror det kan bli riktigt bra förutsatt att det blir av!

Joshua Radin

- the rest of my life can't compare to this night - i hate the phone but i wish you'd call - there's a hole in my pocket that's about her size - wait right here is all she said to me and so right here i stay - it hasn't felt like home before you - my heart is blistering - the one to make it so easy when you showed me the truth - i cut a star down with my knife - when i've reaped all i've sewn - one thing that my heart requires is that you admire me - your name is the splinter inside me - close our eyes close our mouth - it's like a story of love - one look just might save me - when i woke the world was new - this old corduroy coat is not keeping me dry - the world was still in my backyard - all that i dreamt had been untrue - i was the only one that could stare until you were done shining on me - no envy no fear - a duo begins - your talking is just noise and i won't lay me down - if you had three you'd give me four - chosing walls - closing doors - you make your past your past - while your mobile dances above - with you beside me i no longer fear - warm my shoulders and relieve my pain - the way you read me - look down from your tower on high - what if you spoke those words today - i need to be bold -

Every sky was your own kind of blue

Vaknade härligt utsövd och satte snabbt på mig kläder och håret åkte upp i en tofs på huvudet. Promenerade till bussen och insåg i den kalla men friska luften att hösten verkligen är här. Biljettjakt i Göteborg (no luck, nytt försök imorgon) för att sedan ta tåget till Lerum och skriva in mig på handledarkurs för nu ska Janina banne mig komma igång med körkortstagandet. Prata om mycket onödigt med Mathilda och gå till Hallsås och köpa banan och rosa bandet. Ta bussen hem och socialisera med lillebror en liten stund och sedan ut igen. På väg till jobbet hittar jag en liten liten igelkotte i solen och jag kunde inte motstå att ta en bild eller två för han såg så himla fin ut. Vänta på taxin med Samme i och koppla maten utan problem efter att fått veta att han varit en mycket trött kille på jobbet idag. När det började mörkna åkte vi till Alingsås och promenerade runt i kylan bland alla fina ljuskonstellationer något som uppskattades av alla parter. Konstatera att Lights in Alingsås är otroligt mysigt och förtjänar ännu ett besök innan det är över och åker sedan hem under tystnad i mörkret. Väl hemma kollas ett avsnitt av Gossip Girl som var ovanligt bra och jag får spela lite Betapet och ha fina samtal med fina vänner som gör mig så glad så glad. Snart är det dags att krypa ner under varmt och härligt täcke för att sedan vakna upp till en ledig och fantastiskt planerad onsdag. Puss!


When you're not around I'm suffocating in doubt

Läser senaste och tänker hjälp vad konstigt det blev.
Tror nog att lite mer India Arie - Video är en bra idé.

Märtha och jag har varit himla klantiga och ber nu att vi ska bli räddade.
It would suck om våran efterlängtade onsdagskväll inte blir av after all.

Imorgon förmiddag uträtar jag lite ärenden tänkte jag.
Bland annat står inskrivning på körskola på schemat.

Hörde att Kellie Pickler är en av två opening acts på Taylor Swifts Fearless Tour.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon följer med till London den 23 November.

Konstaterar att det finns hemskt många härliga människor i min omgivning.
Inser även att jag har en väldig tur som får vandra med dessa vid min sida.

Idag har varit en ovanligt bra måndag.
Trots att inget speciellt har hänt alls. Bra så!


When I look in the mirror and the only one there is me
Every freckle on my face is where it's supposed to be
And I know our creator didn't make no mistakes on me
My feet, my thighs, my lips, my eyes; I'm lovin' what I see

Han sa du har för dåligt självförtroende, jag sa det kallas självinsikt.

För ett litet tag sedan satt jag och pratade med en vän över en fika och samtalet gled in på relationer, och då en specifik sådan. Jag berättade att jag inte trodde på att personen i fråga tyckte om mig, för att jag själv inte kunde se vad denne såg i mig. Min vän sa då till mig att jag har på tok för dåligt självförtroende och att jag undervärderar mig själv. Till saken hör att de senaste åren tycker jag att jag har utvecklat en rätt bra självkänsla. Det betyder inte på några vis att jag ser mig själv som perfekt eller att det inte finns saker som jag skulle vilja ändra på, men det betyder att jag kan känna mig nöjd med den jag är trots mina tillkortakommanden. Det kommer alltid finnas människor i min omgivning som är smartare, snyggare och roligare än vad jag själv är, och jag är både väldigt medveten om och okej med detta faktum. Men i och med att vännen som sa detta till mig är mycket intelligent och har visat sig ha en otrolig förmåga att kunna läsa av mig i olika situationer, så har jag tänkt en hel del på detta sedan dess.

Jag har funderat över vad ett bra självförtroende egentligen innebär, reflekterat över hur viktigt det är att ha, och effekterna av att inte ha det. Jag gick så långt i mina funderingar att jag köpte en bok, Självkänsla nu! av Mia Törnblom. Det kändes som en väldigt cheesy grej att göra, och jag både skämdes och skrattade åt mig själv i kassan. Jag kände inte att jag var i något speciellt behov av en självförtroendeboost just för att jag de flesta dagar kan vara nöjd med att vara jag. När jag kom hem började jag dock att läsa direkt, och redan i första kapitlet så fick jag mig en rejäl tankeställare. Mia talar om hur vi tenderar att betygsätta oss själva på en skala, hon skriver att "Om jag känner mig som en 'minus 1' klarar jag inte av att uppskatta en person som är '5,0' utan att hitta något fel på henne." Jag insåg att detta är så fruktansvärt sant. Det är många gånger som jag har kommit på mig själv med att tala illa om andra människor, att desperat försöka hitta fel på folk som man av en eller annan anledning inte känner gott inför. När jag läste detta citatet så insåg jag att anledningen till att jag gör detta inte är för att jag är en ond person, utan på grund av en rädsla att andra ska se mig underlägsen någon annan.

Denna insikten kändes väldigt paradoxal, eftersom jag långt tidigare insett och accepterat att det alltid kommer finnas så många människor som är bättre än mig. Varför skulle jag då plötsligt känna ett behov av att bekräfta mig själv genom att hitta fel hos andra trots denna vetskapen? Det är ju så fruktansvärt löjligt! Min vän fick som svar på tal att det inte är dåligt självförtroende utan snarare en självinsikt. Ett dåligt självförtroende innebär ju inte bara att man får svårt att uppskatta människor i sin omgivning, utan även sig själv. Är inte mitt resonemang om självinsikt ett bevis på detta? Jag tänker att kanske har jag inte kommit så långt ändå.


And you've got a smile that can light up this whole town

Det är tragiskt hur handikappad man känner sig utan internet. Vi har varit utan vårat ett par dagar nu och jag sitter och snyltar på en grannes långsamma internet as we speak. Enorm fejs- och bloggabstinens kan jag tala om, över 100 nya inlägg på bloglovin och x antal notifications att ta igen. Jobbigt. Så vad har jag då gjort de senaste dagarna? Ätit Ben & Jerry's (addiction), kollat på One Tree Hill (klar med säsong 4) och Chuck (hela första säsongen), lunchat med brudarna (planerat fet kväll/natt på Kössö), stickat (perfekt bussysselsättning när iPoden är bortslarvad) och jobbat (igår hade jag Sammes maginnehåll över hela mig efter misslyckad koppling av sondmaten, det var gott). Typ det har jag gjort. Och irriterat mig på att jag slarvade bort min väska och nu inte har mitt VISA. Hur klarar man sig utan det egentligen?! Jag behöver mina pengar och jag behöver spontanshopping! Ha ha, vilken shopaholic jag låter som! Urkul. And kinda true, sadly enough.

Just nu ser jag fram emot nästa onsdag. Då ska Martha och jag på Joshua Radin. Förstår ni hur awesome denna spelning kommer att vara? Jag svävar på små moln redan nu. Sedan ser jag lite fram emot nästa lördag också då ett av två great events will take place. Jag vet inte riktigt vilket än, men hursomhelst så kommer det bli grymt! Och efter Joshua så är det bara tre och en halv vecka kvar till vi åker till Stockholm för lite Kirk Franklin, Samuel Ljungblahd och Ole Börud. Det blir också väldigt bra! Nu ska jag ta på mig lite kläder (klockan är halv tre och vi kan därmed konstatera att jag är slapp!) för att sedan bege mig till jobbet. Många paranteser i detta inlägg. HEJ.

I kept my fingers crossed, it was a foolish game I played

Ikväll är en sådan där kväll då allt känns så fruktansvärt ensamt.

Fredagkväll

Känner mig inte härligt pigg. Hemma och i säng halv fyra, upp klockan åtta. Ingen go kombo. Vaknar även med lite halvångest sådär då jag lyckades göra mig av med min väska igår. Innehållande ipod, visa, leg, nyckel och sånt härligt. Den första är faktiskt jobbigast, jag klarar mig inte utan musiken har jag insett. Kortet är spärrat. Idag får jag helt enkelt ringa runt och hålla tummarna för att någon vänlig själ har hittat väskan.

MEN vi var ju och såg Erik Hassle igår, och jag kan banne mig säga att det var värt en förlorad väska! Så fruktansvärt bra var det. Och killen är ju freakin gorgeous! Märtha och jag föll pladask. Han öppnade med All that I wanted was you, vilket var en lite otippat lugn start men jag älskade det. Isn't it obvious som låt nummer tre var mycket fint. I övrigt var ju såklart de lite svängigare radiohitarna tokbra. Fruktansvärt charmig kille också. Fantastiskt hår. Amazing hands. Och som han spelar, och som han sjunger! Jag är in love. Totally worth it.

Känslan

Och besvikelsen när man vaknar och inser att det bara var en dröm.

Liposuction. Carnivore. Eyelashes. Divine.

Stan med Sofie idag. Tanken var att vi skulle simma, men vi insåg rätt snabbt att vi inte var speciellt sugna på detta och resonerade att all gång under en shoppingdag i Göteborg är träning nog. Sen var det inte mer med den saken. Sofie köpte vinterjacka och jag spenderade lite pengar på Make Up Store. Hur mycket behöver vi ju inte tala om (speciellt med tanke på att jag senast var där för sex dagar sedan) men det var i alla fall tillräckligt för att få en free gift. Det var kul tycker jag och nu luktar jag jordgubb.

Vi var även på svenska mässan en sväng där dom hade lite utlandsstudier-special och jag förvånade mig själv när jag insåg att jag var toksugen på forensic science. Det är ganska ironiskt, för när folk har frågat mig vad jag vill plugga i framtiden så har jag svarat att jag inte alls vet. Däremot har jag vetat vad jag inte vill läsa, och naturorienterade ämnen har alltid hamnat längst ner på listan. Om jag skulle välja att studera forensic science så skulle jag i princip enbart läsa ämnen relaterade till biologi och kemi i minst tre år. Det är lite komiskt tycker jag.

I övrigt löste sig situationen ganska så bra. Och nu tänker jag sova.


RSS 2.0