!!!!!

Jag har löst kuben!!!

image21

Har aldrig varit stoltare i mitt liv.

All your life, you were only waiting for this moment to arise

Igår var en riktigt bra dag, som visade sig bli mycket längre än vad jag planerat, men troligtvis mycket bättre också på grund av det. Oj, det var nog den konstigaste mening jag skrivit på länge, men ni fattar! I alla fall, så fick jag ett sms av sötaste Lisa på morgonen som frågade om vi inte skulle ses och fika eller så mot eftermiddagen. Ett tveklöst ja på den frågan, blev superglad av bara tanken på att få se henne. Efter skolan åkte jag alltså snabbt hem, och sedan vidare till Alingsås där vi skulle mötas, och så fort jag såg hennes fina leende så blev jag helt lycklig och varm inombords. Tänk om man kunde få se henne lite oftare! (M, that goes for the rest of herrljungahögen as well.) Gick och köpte glass och satte oss i solen och pratade massa och hade det fint. Jag gillar henne.

När Lisa sedan hade hoppat på sitt tåg på väg hem, så var det ytterligare en stund kvar tills mitt eget gick, så jag började ringa runt till lite alingsåsare för att se om någon av dom var i centrum. Visade sig att det var ett gäng som var hemma hos Adam, men på väg till pingst för att Gabriellas syster skulle sjunga där. Blev helt enkelt så att jag hakade på dom, och stannade hela kvällen. Jag och Julia var rätt så opepp på hela grejen, så vi gick ut och promenerade och pratade istället. Hade världens bästa samtal med henne i nästan två timmar. Tycker om henne. Vi gick i alla fall till mission senare och träffade några av dem som vart iväg och kört laserdome, och där slutade också kvällen för min del. Tog tolv tåget hem, var hemma vid ett, och somnade någon gång runt två, var helt slut då.

Sammanfattningsvis var det i alla fall en världsbra dag. 
PS. Pappa håller på och grillar just nu (VÅR!) och det luktar supergott!
PS2. Jag längtar till valborg, det kommer bli så bra!

Puss.

Livet ler just nu.

De senaste dagarna har varit fullkomligt underbara, och jag känner mig så lycklig. Som Tobias sa häromdagen - hög på livet. Om jag ska vara lite töntig så är det faktiskt lite så jag känner mig nu.

Fredag var galet rolig. Stannade kvar i stan efter skolan, träffade Amanda vilket var urkul för det var sjukt längesedan vi sågs. Vi satte oss och åt och pratade och skrattade, och det var riktigt mysigt. Sedan skildes vi åt, jag köpte nya skor, och satte mig sedan på kungsport och solade och riktigt njöt. Mötte sedan upp Rickard och Max vid halv sex, då vi tog spårvagnen mot Mölndal och laserdome. Laserdome. Vi var ett gäng på typ 25 pers som körde, och jag sprang mest runt i panik och sköt på allt och alla, men det var galet kul! Åkte sedan hem, efter att ha tackat nej till skjuts från han, och då jag var helt slut så tog jag det mest lugnt, och gick och la mig relativt tidigt.

Lördag var om möjligt ännu bättre. Under dagen så gjorde jag inte allt för mycket alls, men kvällen var något alldeles speciellt. Åkte till Herrljunga på melodifestival där jag träffade mina snygga vänner. Lisa, Maria och Hanna ställde tillsammans med en fjärde tjej upp med ett bidrag och dom var så galet bra så det var inte sant. Självklart så gick dom ju vidare och vann tillslut hela kvällen också, men det var ju inte speciellt konstigt. Grattis tjejer! Mellan bidragen var det pausunderhållning, och sjukt förvånad blir jag då Burra helt plötsligt dyker upp på scenen. Det visade sig att ett gäng Gråbo-killar hade hittat dit, Burra, Mago, Peter, och Christian, och i och med att dom bara var fyra i en bil för fem, så passade jag på att tigga lite skjuts hem efteråt, vilket gick finfint. Galet rolig bilresa hem, dom grabbarna är helt underbara, och galet roligt att träffa mina fina Herrljungavänner igen, även om det inte var så länge. Man blir helt varm i hjärtat av att bara se dom. Sammanfattningsvis var det alltså en riktigt, riktigt bra kväll.

Söndag var dagen då jag insåg att jag måste ta mitt pluggande inför EoY Exams på allvar, men inte ens det faktum att hela dagen spenderades med läxor kunde göra mig nedstämd när vädret var så vackert! Solen lyste och det var riktigt varmt och härligt, så jag bredde helt enkelt ut en filt på gräsmattan och låg där i flera timmar och betade av diverse läxor. Det var helt underbart! På kvällen la jag mig i sängen och myste med en film. Knocked Up med Katherine Heigl. Hade inte alls väntat mig att den skulle vara två timmar lång, men den var ändå helt okej, så det gjorde mig inte så mycket. Ganska rolig och ganska mysigt fin på något absurt vis. Efter detta så knackade pappa på min dörr och ville se på ytterligare en film med mig. Bortsett från att filmen var obota dålig, så var även detta en riktigt mysig kväll.

Måndag gick jag i skolan som inte alls blir lika seg om dagarna nu när solen är framme. Det spelar på något sätt ingen roll ifall man har ett ton av läxor och slutar klockan fem om dagarna, när man kommer ut i värmen och ser sol så blir man så himla glad ändå! Efter skolan tog jag i alla fall tåget till Lerum där Mathilda mötte upp mig. Vi köpte glass och traskade sedan hem till henne där Sofie lagade mat till oss söt som hon är. Vi hade en riktig myskväll med bastu och buffytittande, sånt tycker vi om. Sedan somnade vi till det något klassiska buffy-citatet: "never go for the kill, when you can go for the pain." Dröm sött!

Idag har flytit på ganska så bra måste jag säga, och tisdagen har även den gått i solens tecken. På håltimman satt vi ute och pluggade, pratade och mys i solen. Satt en halvtimme i solen på kungsport i väntan på bussen. Vid centralen hoppade dessutom Burra på, sjukt trevligt! Traskade sedan hem i solen, och väl hemma så fick jag tittat på det nya Gossip Girl avsnittet som äntligen börjat rulla in igen. Så himla bra. Imorgon är det Hvitfeldtska dagen, vilket jag ser otroligt mycket fram emot. Livet är härligt nu helt enkelt!

Puss!

OKEJ,

Slå upp "Snyggaste killen på Hvitfeldtska" i närmaste lexikon och du kommer hitta en bild på han. Han som erbjöd mig skjuts hem ikväll. Och jag tackade nej. Stryp mig långsamt, någon.

Suddenly the world's too big, and the hours move too slow

MHM, ser ut att bli en ganska fullspäckad helg, men det ska bli sjukt kul. Imorgon är det skola och sedan laserdome med ett gäng på 26 personer tror jag, inte helt dåligt! Det kan jag tänka mig blir riktigt kul! På lördag åker jag in på äventyr i stan med Maria och Astrid, haha, helt galet kommer det bli. Mer om det senare. Eventuellt. På kvällen åker jag sedan till Herrljunga och tittar och röstar på finaste flickorna när de medverkar i deras melodifestival, det blir kul att träffa gänget igen! Egentligen hade jag sagt att jag skulle sova hos Mathilda fredag-lördag, och att jag skulle hjälpa till på lördagens take off i kyrkan, men he he he, jag fick prioritera, avboka och omstrukturera lite, men det gick bra som tur var!

Idag har varit... Seg. Konstig. Lång. Jag vet inte riktigt. Hade biologiprovet idag, det gick nog ganska bra hoppas jag. Kände inte något behov av att gråta efteråt i alla fall, och det tar jag helt klart som ett positivt tecken! Sedan åkte jag hem och begav mig till tonår. Vi var och besökte Redbergskyrkan vilket var ganska spännande. Det kändes mest som att dom var väldigt gapiga och skrikiga, och som Nicke uttryckte det "deras samtalston ligger på tinnitus-nivå". Men helt illa var inte kvällen, hade ganska trevligt ändå, framförallt bilresorna med Mago. Han är allt bra go.

Börjar för övrigt att panika lite grann för dessa här end of year exams, jag ser inte fram emot det. Inte alls. Men nu ska jag sova. Godnatt.


By the way,

ni Herrljungabrudar. Jag vill se er på lördag! Hur, var, och när?

My heart can't possibly break when it wasn't even whole to start with

Yes, så har man gått och blivit sjuk med...
Inte det roligaste som finns kanske, men jag passar på att vara hemma idag och få lite läxor och pluggande gjort, sen får jag försök pallra mig in till skolan imorgon, känner att jag inte har råd att missa så mycket mer just nu. End of Year Exams ligger runt hörnet, och jag är nog ganska livrädd för att jag inte ska klara det. Jag vill inte ens tänka på hur det kommer vara runt denna tiden om ett år. Men i alla fall, för en liten, liten stund ska jag koppla bort skolan och ägna mig åt lite högklassigt bloggande. (yaright)

Kelly och Stockholm i helgen var i alla fall underbart. Vi hittade förvånansvärt bra i staden med tanke på att jag bara vart där en gång tidigare, och Sofie inte så jättemånga fler. När vi kom fram på fredagen strosade vi runt lite på stan, in på Urban Outfitters (åh, åh, åh!) och American Apparel (besvikelse!). Vi checkade in på hotellet, åt lite mat, och begav oss sedan mot globen. Vi lyckades göra ett så pass bra intryck att vi blev kallade för "jävla västkust-bönder" av killen som vi köpte våra tunnelbane-biljetter av. High five på den, haha! I alla fall så ägde Kelly skiten ur allt jag varit med om ungefär. Jättebra var hon, och jag var helt i extas hela kvällen. På lördag morgon åt vi världens största och godaste hotellfrukost, helt galet var det, har nog aldrig ätit så mycket i hela mitt liv! Resten av dagen ägnades sedan åt shopping och även om vi var jättetrötta så var det jättekul. Köpte en fin, blommig kjol på Urban Outfitters bland annat, jag gillar den massa, massa. Stockholm avslutades med världens längsta och segaste tågresa, var hemma vid elva på kvällen och då var jag helt slut. Utmattad men glad.

image19


Nu ska jag fixa mig något att äta, sedan ska jag skriva en sisådär 2-300 ord till på min biology essay, plugga biologi, och öva lite matte. Ska köra en Lisa sedan också, och utforma någon form av revision-schema till EoY-Exams. Det kan behövas. Hej.

Kelllllllly



Just nu känns det som att alla ord är rätt överflödiga.

Café Trappanér

Phew. Det blev visst inget "jag berättar mer imorgon". Ledsen för det, men jag var helt slut igår. Det är jag nu med föresten, men jag tänkte försöka skriva lite ändå. Är precis hemkommen från min andra kväll som volontärarbetande på café trappaner. Trappaner är ett kvällscafé för hemlösa i Göteborg, och fungerar som en mötesplats dit dom kan komma och bli bemötta med respekt, trots deras utsatta sociala situation. Under kvällen erbjuder vi dessa människor varm mat, mackor, sallader, kaffe, kläder, och någon för dem att prata med. Här kommer en snabb summering av mina två trappaner-kvällar.

Måndag kväll var full av nya intryck. Det började med att jag sprang upp och ner för hela storgatan i ett försök att hitta caféet. Efter nästan en halvtimme, då jag sprungit hela vägen mellan avenyn och smyrnakyrkan, var jag påväg att ge upp, men tillslut så lyckades jag trots allt hitta rätt. När jag kom dit var det redan massa människor där, och jag blev hänvisad till en kvinna som hette Maree som var hur trevlig som helst. Hon förklarade för mig hur saker och ting går till, och jag fick gå en runda i lokalen och hälsa på några av de hemlösa, och även de andra volontärerna. Det var folk från två olika bibelskolor som var där och praktiserade, så tydligen var vi ovanligt mycket volontärer just denna dag. I och med att jag inte hade så stor koll, så kände jag mig mest i vägen och rätt så överflödig, men alla var supertrevliga, och senare sattes jag i lite arbete. Som sagt var det väldigt många nya intryck, det var en sjukt spännande kväll, och det var väldigt annorlunda att se alla dessa hemlösa människor, det gav en ett väldigt perspektiv redan då. Jag märkte själv hur osäker jag var på hur jag ska hantera vissa situationer och människor, men jag antar att det kommer med tiden.

Ikväll var ännu mer spännande än måndagen. Var där en timme innan öppning och det började ganska stressat. Jag och två av bibelskole-tjejerna förberedde något som kändes som tusen smörgåsfat, och vi fick allmänt förbereda oss för kvällen. I och med att vi var väldigt mycket personal idag igen, så behövde inte alla stå i matdisken, så jag och samma två tjejer knödde oss in i ett av klädrummen, och började sortera upp säkert tio soppåsar med kläder i hyllorna. Det var ganska slitigt faktiskt, men kul. Efter någon timme tog vi oss en liten matpaus, och sedan stod jag i disken resten av kvällen ungefär. Det var riktigt roligt, och kvällens favorit var helt klart Janne. En äldre man som var så himla mysig och skön, och jag blev helt jätteförtjust i honom. Och han i mig, haha. Det var kändes mycket mer givande att stå i disken, då man faktiskt fick möta människor närmre och interacta med dom.

Känner att trappaner är något jag själv kan utvecklas sjukt mycket igenom, tålamodet prövas, och man lär sig en hel del om andra och sig själv. Känns dessutom så himla fint och bra att kunna hjälpa människor på ett konkret sätt. Under dessa två kvällar har det varit ett par människor, och ett par situationer, som jag känt att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Det är jobbigt, men samtidigt är det litegrann så att det är denna utmaning som gör det så värt att vara där. Att vinna över deras respekt på något sätt. Det är coolt.

Nu måste jag sova, ska upp tidigt imorgon. Ledsen för att det blivit en så lång och rörig förklaring, hoppas ni har förstått någonting. Detta känns i alla fall SÅ rätt. Puss på er!

Lång dag. Lärorik dag.

Kom precis hem från en galet intressant och spännande kväll på café trappaner.
Men mer om det imorgon, klockan är mycket och jag måste sova!

You can get it wrong and still think that it's all right

Okej, nu är det så här. Jag har ett litet dilemma, och behöver få lite råd, höra era åsikter, veta vad ni skulle gjort. Läget är såhär, att jag har en vän, ingen jättenära, men fortfarande en bra kompis och hon mår ganska så dåligt psykiskt, har det ganska jobbigt just nu och sådär. Denna person har vid mer än ett tillfälle pratat om mig bakom min rygg, och framställt mig på ett sätt som jag inte tycker är speciellt sjysst. Det är inte så att hon har porträtterat mig som djävulen eller något sånt, men hon har sagt saker om mig som hon vet inte är sanna, eftersom jag har talat om för henne hur det verkligen ligger till. Fram tills nu så har jag låtit bli att ta upp detta med henne, just eftersom att jag vet att hon mår dåligt, och jag känner att jag inte vill göra saker och ting värre. Nu har jag dock fått veta att detta har skett mer än en gång, och att hon har pratat med mer än en person om detta, och jag funderar på om jag inte borde säga åt henne att sluta upp med vad det nu är hon håller på med.

Min fråga är alltså om ni tycker att det faktum att hon mår dåligt ger henne en "ursäkt" att bete sig så här, och att jag ska låta det vara, eller om jag borde säga rätt ut vad jag tycker om detta. Jag behöver hjälp. Vad tycker ni att jag ska göra?

Set List

  1. One Minute (My December)
  2. Behind These Hazel Eyes (Breakaway)
  3. Don't Waste Your Time (My December)
  4. Never Again (My December)
  5. Maybe (My December)
  6. Gone (Breakaway)
  7. Hole / Beautiful Disaster (My December / Breakaway)
  8. Addicted (Breakaway)
  9. Because of You (Breakaway)
  10. Up to the Mountain (Patty Griffin song)
  11. Be Still (My December)
  12. Miss Independent (Thankful)
  13. How I Feel (My December)
  14. Breakaway (Breakaway)
  15. Walk Away (Breakaway)
  16. Sober (My December)
  17. Chivas (My December)
  18. Since U Been Gone (Breakaway)

Ungefär 50/50 med låtarna, hälften från Breakaway och hälften från My December. Endast en låt från första CDn, och sedan så är även Up to the Mountain inkluderad, som är en Patty Griffin låt som hon sjöng på Idol Gives Back förra året, och som hon även sjöng tillsammans med Reba McEntire på deras 2 worlds, 2 voices tour. Detta blir bra, bra, bra. :D


I just want to know what it feels like to touch something so pure

image18
Nu är det föresten bara en vecka kvar!

Theory of knowledge

När jag stod i duschen för ett par dagar sedan så kom jag att tänka på en grej appropå frasen "allt är relativt". Efter att ha haft snart ett år av TOK, så är jag ganska lockad att hålla med om detta, att allt faktiskt är relativt på grund av att folk ser olika på saker och ting beroende på kultur, erfarenheter, värderingar och så vidare. Men egentligen så är det ju bara en enda stor motsägelse. Jag menar, om man säger att allt är relativt, så är ju det ett påstående som är menat att vara sant, men om detta påsående nu faktiskt är sant, så betyder ju det att allt inte alls är relativt, eftersom just frasen "allt är relativt" inte är relativt. Detta stod jag alltså helt seriöst och funderade på en morgon, och senare insåg jag hur våra TOK lektioner verkligen har påverkat mina tankar på ett sjukt sätt.

I alla fall så började dagen med just en TOK lektion. Dickson pratade litegranna om common sense, och certainty vs. relativism. Om relativism så sa han såhär, att "according to relativism, there is no absolute truth /.../  truth is relative and may be different for different people/cultures, etc". Efter detta så säger han att han vill påpeka vilken contradiction detta är, eftersom att "no absolute truth" is a statement expressing an absolute truth. Therefore, the statement "there is no absolute truth" is only relatively true. Han sitter alltså och säger precis samma sak som jag tänkte på bara någon dag tidigare, och det kändes så himla sjukt!

Egentligen så hade jag inget vettigt att komma fram till i och med denna lilla berättelsen, mer än att det bara var så läskigt, men jag insåg som sagt att jag och mina tankebanor verkligen har blivit påverkad av TOK. Nu är det i alla fall fredag, och det är helg. Ska bli skönt att få varva ner lite, denna veckan, och framförallt idag, har varit konstig. Väldigt konstigt.


Fortune falls like snowflakes in your hands

Ni vet hur jag i ett tidigre inlägg talade om hur mycket jag gillade människor? Jag skrev då något i stil med att jag verkligen gillar när man träffar någon ny person som man känner att man kan utveckla en fin, och djupare relation med. Ungefär så skrev jag, och jag tror nog att det har hänt. Ganska exakt precis nu. Tjejen i fråga kan vi kalla för Fröken G så länge, och jag har bara träffat henne ett par gånger tidigare. Idag addade hon mig på msn, och jag har haft ett otroligt givande samtal med henne nu ikväll. Saker som jag inte har kunnat prata med någon annan om tog hon upp, och det kändes jätteskönt att få prata av sig om just detta. Hon förstår precis hur jag tänker och vad jag känner, hon stöttar mig och får mig inte att känna mig som boven i dramat. Denna konversationen har verkligen varit givande på många sätt, och jag gillar denna tjejen skarpt. Riktigt skön och trevlig, glad och positiv. Och så kan hon lyssna och förstå, fin tjej helt enkelt! Det är sällan man känner så inför en relativt okänd människa, men det gör jag. Hon kan komma att bli speciell, den där Fröken G.

I got a good reason for taking the easy way out

Hahahaha.
Biologiläxan blev precis klar och ivägskickad medans jag sitter här i min ensamhet och skrattar åt mig själv och mina resultat. Hela grejen gick ut på att vi under två dagar skulle väga och recorda allt vi åt, för att sedan räkna ut vårt energiintag och hur stor del som bestod av proteiner, fett och kolhydrater. Rekomenderat dagligt intag är ca 2200 kcal, jag fick i mig 1007 och 531 kcal. Det sista är knappt en fjärdedel, helt galet lite! Dessutom så ska ca. 30% av energiintaget bestå av fett, mitt var 16%. Renée kommer ju tro att jag har anorexia eller något, och skicka mig till en anstalt, hahahaha.

Little darling, the ice is slowly melting

Små ändringar i bloggen, i brist på annat att göra.
Filar lite på en ny header också, får se hur det blir med det.
Nu är det jag som återgår till biologiläxan.
Hej.

RSS 2.0