Who says I can't be free from all of the things I used to be?

Är det bara jag eller har blogg.se gjort någon konstig ändring på startsidan efter att man loggar in? Det ser sjukt fult ut för min del i varje fall och ja detta känns lite som ett dagens i-landsproblem för min del faktiskt. Det gör även det faktum att jag satt fast på ett tåg i västra bodarna (!) i en timme (!) på ett tåg som redan var sent (!) tidigare idag när jag var på väg hem från Gabriella. Fast egentligen tyckte jag mest att det var kul att sitta och lyssna på alla lipiga tanter och gubbar som inte har något bättre för sig än att gnälla på de stackars tågvärdarna och som inte förstår att det inte är så mycket att göra åt saken när båda spåren är blockerade och typ alla tåg i hela Göteborg med omnejd vinterstrejkar. I övrigt har det varit en väldigt lagom dag för att använda svenskarnas absouta favoritord och jag har mest hängt med gabriella och åkt tåg och ätit skräp och lindat (saknar) in mig i tjocka duntäcken och kollat på how i met your mother. Och såklart dagens absoluta höjdpunkt: skypat med min fina madrid-märthis ända tills the danish girl meddelade spanienkollektivet om sin ankomst och vi fick lägga på. Just nu fortsätter det behagliga och lagoma (?) med lite John Mayer i bakgunden vilket känns som ett ganska fint sätt att avsluta helgen på. Här får ni en låt som jag tror var Mayers första singel från senaste albumet som för övrigt är very good och något annat som är very good är hans trevliga utseende och det faktum att jag har en biljett till hans konsert i köpenhamn 31 maj - enjoy!


Some hearts have the stars on their side

Igår lovade jag Tobias att han skulle få ett helt inlägg tillägnat honom för att han har gått och skaffat blogg (igen) osv men jag var lite för trött för att orka med det så nu får han en väldigt lång mening istället så shoho för det! I övrigt var gårdagen väldigt härlig men jag förundras över hur väldigt lätt det är att spendera pengar och visserligen blir det så när man går till frisören för färgning/klippning och handlar skor och kavaj och alldeles för mycket smink allt på en och samma dag. Ikväll har varit väldigt kul med middag hos Lisa följt av tågresa med Eric (mycket spännande resa som bland annat innebar en spykille till granne och trettio minuters försening (missade bussen som går en gång varannan timme...) och en rolig indian med stört långt hår) följt av taxiresa med Kimberley (300 spänn mellan lerum och gråbo är ju sick) och nu blev det många paranteser känner jag men hursomhelst så har det vart en rolig kväll! Nu känner jag mig ganska så jättetrött och ska sova och ladda upp för helgen som ska spenderas i Alingsås med två riktigt goa brudar och man vet aldrig vad som händer då minsann.


(It's gonna be legen... wait for it... and I hope you're not
lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!)


John Mayer - Assassin

Vill ni veta vad som är sjukt gott? Att luncha kåldolmar hos farmor.
Nu trallar jag till jobbet och hänger lite med Samme. Bra måndag!


Saknar för övrigt den här tjejen;


And she gave everything she had to a boy who changed his mind

Satt och lallade runt på facebook tidigare ikväll och kände att herrejössös här kan jag ju inte sitta och vara bitter hela kvällen (jo man kan faktiskt det när man missar något så great) och såg helt plötsligt en statusuppdatering om att det var gött möte på G i smyrnakyrkan så jag skickade iväg ett litet sms till Lotta och hon är ju inte den som bangar direkt så någon timme senare begav vi oss mot stora staden. Om mötet var så illa gött kan ju dock diskuteras (det var ganska så väldigt lamt) men vi lyckades få oss en ganska så trevlig kväll ändå tycker jag och det är ju det som är fördelen med goa vänner - att det blir bra oavsett liksom.

Nu är det dags för sängen, godnatt.

We try a little harder but the costume never fits

Igår var en ganska så rolig dag som började med ett besök hos tandläkaren där vi bland annat diskuterade mina sjuka drömmar där jag tappar alla mina tänder (enligt henne ville jag inte bli gammal) och konstaterade även att allt ser finfint ut i munnen. Sedan åkte jag in till stan och återförenades med min älskade telefon och lämnade samsungsaken och dess hemska minnen bakom mig och ja det känns väldig bra tack. Passade även på att boka en tid hos frisören så nästa torsdag morgon händer det grejer minsann men vad återstår att se då jag tenderar att vara lite impulsiv och därför troligen inte bestämmer mig förrän jag väl sitter där i stolen. På kvällen hade vi lite kalas för pappa och moster vilket var mucho trevligt och sedan blev jag övertalad att följa med på en återträff för ett skidläger jag inte varit med på men även detta visade sig bli väldigt kul och stundvis även väldigt sjukt. Emellan allt detta hann jag med ett och annat upplyftande samtal som gav mig en hel massa energi att orka med allt (har nog de finaste vännerna) och det är konstigt hur vissa personer har en förmåga att göra en så väldigt lycklig genom att egentligen göra så väldigt lite.

Idag däremot är jag mest bitter. Jag hade de mest fantastiska planerna för idag/imorgon som inkluderade den typen av människor som jag just beskrev men dessa planer var jag minsann tvungen att avboka på grund av den sabla hostan som för tillfället förpestar mitt liv. Så idag är mina planer att sura. Bra så!

I don't know how to let you know I really do have a reason

Det där med att vara sjuk och hosta hela nätterna så man inte kan sova är ju ingen höjdare men det finns ju faktiskt fördelar med det hela också. Typ som att man kan ligga i sängen med duntofflor och filtar och te och se på serier hela dagen. Igår drack jag åtta koppar och såg sex avsnitt av vampire diaries (so good - se det om du inte redan har!) men då jobbade jag ju trots allt också. Återstår att se om jag kan slå det idag. Troligtvis blir det inte speciellt svårt.


Before the night is through I wanna do bad things with you

Okidoki jag har inte skrivit här på ett litet tag nu vilket helt enkelt kan förklaras med att jag har haft bättre saker för mig men eftersom Sofia i fredags påpekade att min blogg var alldeles fantastisk (självklart hade hon konsumerat alkohol vid tillfället och självklart använde hon inte just dessa ord..) så kände jag att en liten update var på sin plats. Fredagen spenderades hemma hos Fredrik och jag tänker inte säga så mycket mer om kvällen än att det var trevligare då än vad det var när jag vaknade på lördag morgon if you know what i mean. Lagom till kvällen hade jag dock lyckats repa mig tillräckligt för att bege mig på äventyr i stannum (läs: sex and the city-marathon med Lotta) vilket var otroligt trevligt och gött och skoj och allt såntdär. Söndagen spenderade jag med näsan i boken Snabba Cash för den filmen skulle vi minsann se på kvällen och jag tyckte som sagt att jag borde ha läst den innan jag såg den och jag kände att jag blev klar i lagom tid det vill säga i bergakungens foajé cirka tio minuter innan filmen började. För övrigt var filmen inte ens värd att kommentera. Så lite tyckte jag om den. Efter helgen har det mest varit jobbande och hostande och lite sovande och mycket vampire diaries tittande och pratande. Ganska mycket pratande när jag tänker efter och jag har haft många trevliga samtal både IRL (in real life för er som inte hänger med i internetslangen) och via telefon/sms och framförallt min nya kärlek: skype. Ett seriöst genialiskt påfund som ger mig möjlighet att prata med Hawaii Kenya Stockholm Madrid Holland Umeå och ja jag inser att visa ställen är mer exotiska än andra men det är fortfarande fint att kunna hålla kontakten med mina vänner även om dom inte befinner sig på andra sidan jorden. Avslutar på ett lite käckt och mycket randomly vis med en video på the opening credits till True Blood som jag tycker är asläcker (in bold) plus att det är en go låt!


I like the way you are everything I have ever wanted

Erkänner lite motvilligt att jag tyckte Avatar var en alldeles fantastisk film trots att jag bara sett 2D versionen och så tyckte även resterande sällskapet som för övrigt bestod av en väldigt trevlig skara Floda/Stenkullen/Sienebor. Träffade för övrigt en vid det här laget mycket gammal klasskamrat på biografen vilket var hemskt förvånande och hemskt kul då jag i princip inte sett henne alls sedan hon flyttade från byn för sju år sedan. På tal om bio så har ju Snabba Cash premiär på fredag och eftersom även detta har blivit lite av en snackis så tänkte jag se den men kände att jag inte kunde göra det utan att ha läst boken så den inhandlades idag tillsammans med diverse monkiplagg och efter dryga hundra sidor så kan jag säga att jag diggar det. I övrigt har det varit en bra dag med jobb och svallerlunch tillsammans med Märtha som för övrigt åker till Spanien på fredag för att spendera ett par månader i Madrid och vi bestämde att Februari känns som en bra månad för en liten visit för min del och detta ser jag lite fram emot faktiskt. Nu tänkte jag gå och förhandla lite med mamma och sedan ska jag efter ett eventuellt avsnitt av satc eller två sova så att jag är pigg imorgon då jag går upp tidigt för att åka till stan och simma med Sofie. Bra så!


Doesn't he know that I've had him memorized for so long?

Är relativt nyss hemkommen från sex timmars handbollstittande i Floda och jag har faktiskt börjat digga denna sport vilket jag aldrig trodde jag skulle säga men efter två dagar handbollsdagar är det ett faktum. Anledningen till att jag kollar at all är för att min syster spelar ungdoms-SM och efter helgen är dom nu vidare till steg fyra vilket jag har förstått är ganska så bra men egentligen vet jag ju inte eftersom jag inte kan nåt om sport. Kul hursomhelst. I fredags var jag och Amanda hemma hos Charlotta fast egentligen var vi hemma hos hennes syster eftersom hon är husvakt men det spelar egentligen ingen roll för vad jag tänkte säga var att det var himla trevligt! God mat och gött häng toppat med lite youtubevideos och tillhörande garv är aldrig fel tänker jag. Om en dryg halvtimma blir jag upplockad för lite bio och vi ska se avatar vilket egentligen går emot alla mina principer då jag avskyr tecknad och animerad film men eftersom alla säger att den är så himla bra så tänkte jag väl att jag kunde ge det en chans när jag ändå blev tillfrågad. Fast vi ser den tydligen inte i 3D så jag kommer antagligen få se den en gång till för att kunna ge en fair bedömning förutsatt att den inte är apakass för in that case i won't bother och sedan imorgon vankas det skvallerlunch med Märtha följt av jobb resten av dagen/kvällen. Bra så!

This is just a stop on the way to where we're going

Fick ett samtal runt halv tre idag där personen i andra ändan frågade vad jag gjorde och när jag svarade "äeeh, inget" så var det som om någon liten klocka sa ding och ljusen tändes och allt vad det är man brukar säga och jag kände bara att VARFÖR gör jag inget annat (än att ligga och glo sex and the city, that is)?! Så i ren protest åkte jag till stan. Lämnade in min telefon för lagning eftersom min knappsats har gått och blivit mongoseg och jag får ARABEN varje gång jag skriver sms (ha ha, araben.. ett uttryck Sammes mamma alltid använder.. så kul!) så nu är jag i tre-fyra veckor fast med någon röd liten samsungsak till lånetelefon. Har redan hunnit irritera mig på den - for example så sparas inte skickade meddelanden automatiskt (what's up with that??) och självklart har jag inga kontakter nu heller vilket i och för sig inte är telefonens fel utan mitt eget som inte sparat dom på SIM men det känns bättre att gnälla på telefonen än mig. Köpte för övrigt värsta fina tröjan/t-shirtgrejen på monki vilken egentligen inte var så speciell men jag gillade den och tjejen i kassan var himla trevlig och härlig vilket alltid känns som ett plus. Om ett litet tag ska en once in a lifetime-grej ske då jag åker och tittar på min lillasyster när hon spelar handbollsmatch. Faktum är att detta nog är första gången jag ser henne spela sedan hon började för typ fyra-fem år sedan, ha ha, way to go med systersupporten!


How do polar bears know their noses are black?

Fruktansvärt rolig kväll där jag mestadels har småfnissat för mig själv. Tjuvlyssnar på gänget framför mig på bussen när de talar om tequila, bacon och facebook. När en kille sedan säger att han måste gå till doktorn tidigt morgonen därpå för att, citat, "kolla varför det kliar" så bröt jag ihop totalt och kunde inte sluta skratta. Det roligaste var att det var så väldigt uppenbart att jag satt och lyssnade på dom. En väldigt kall promenad till Bergakungen följde sedan och jag upptäckte att det är där Shell har sina personalfester för jag såg både fd. chubby guy och Lottas ragg som jag fotade och mms:ade iväg i smyg i äkta stalker-anda. På Bergakungen befann sig även en kille som såg ut som en exakt korsning mellan Olivia S och Björn Gustafsson, sjukt, nu vet jag hur erat barn skulle sett ut, miss!! Tvillingarna hade ett litet pressat schema och infann sig på biografen klockan 20.57 när filmen började kvart i så vi var en sådan där jobbig trio som kommer in och knör precis när alla har kommit in i handlingen. Mucho fun. På tal om mucho fun så var filmen apakass. Det var seriöst länge sedan jag såg något så dåligt men det var ju tur att vi hade lite fula quotes att skratta åt. Min favorit var helt klart "I hope she doesn't have a baby... It would be a shame to ruin a body like that!". True.

Sist men absolut inte minst fick jag när jag kom hem reda på att mina vänner Marcus och Alexandra har förlovat sig och jag är så fruktansvärt glad för deras skull! Finare får man leta efter.

Not a day goes by that I don't wish I had you

Kära nån vad det där med att blogga inte har varit speciellt kul alls det senaste. Jag sitter och plöjer min Sex and the City-box i stället vilket känns som ett alldeles förträffligt tidsfördriv och jag har gått så långt att jag connectar verkliga livet till serien ("Han är så din Big!!" och "That is such a samantha thing to say!") typ. Very fun, and also very pathetic men jag gillar det och nästa helg vankas det satc-kväll hos Lotta med fancy clothes and cosmos. Väldigt bra så!

Ikväll ska jag på bio med tvillingarna och Emma vilket blir väldigt roligt trots att det förmodligen även är sista gången jag ser dom på ett tag då dom ska tillbaka till sina respektive skolor i Stockholm och Holland. Tråkigt tycker jag som är fast i Gråbo men jag tänker mig att så småningom så ska det bli ändring på detta faktum. Jag smider planer i tysthet samtidigt som jag bävar för att gå ut i denna äckliga kyla.

2010

2010. Käre nån vad man känner sig gammal när man säger det men tiden går verkligen så sjukt fort och jag kan inte alls förstå vart den tar vägen. Det nya året skålades in hos tvillingarna i Långedrag med gamla klasskamrater och halvbekanta och helnya människor vilket var otroligt trevligt och skoj och allt sånt där. Jag körde lite på the prostitute look med paljett-hotpants tillsammans med heels och en kanin över axeln vilket ni kan se här nedan för jag tänkte posta en bild och jag tyckte det var himla kul att få ha en ursäkt att gå klädd på sådant vis faktiskt. Första dagen på nya året började flott nog med chips på toaletten och detta tycker jag var en ypperlig start och det följdes av besök hos Linda som är en liten fucker och flyr landet för Hawaii i tre månader vilket kommer bli totally awesome för hennes del och sedan har det varit facebook och sex and the city och choklad som har gällt resten av tiden. Sist men inte minst så tänkte jag bara vara klyschigast i världen och säga att 2010 banne mig ska bli det bästa året yet i alla tänkbara aspekter. Mycket bra så tycker jag!


Emma & Jag. Doesn't she look like Victoria from Twilight? Hot!


RSS 2.0