Onsdag


Höstmys med fröknarna Artman var, som förutspått, välbehövligt.
Tack tjejer ♥

Välbehövligt

Ikväll befinner jag mig i Herrljunga och myser.
Det blir bra.

Väldigt blandat, väldigt osammanhängande, väldigt måndag:igt

Extended Essay är ungefär lika roligt som det låter. Inte alls, med andra ord.

Var i Alingsås på filmkväll i lördags. Det var mysigt, om man bortser från det faktum att Arvid och Gustav hade hyrt de absolut sämsta filmerna som fanns tillgängliga. Bortsett från det så var det en kul kväll. Skulle ta två tåget hem, och ungefär halv så var det dags för mig att gå, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort då Albin satte igång och masserade mig i ett försök att få mig att stanna. Kan säga att det var sjukt nära att han lyckades, men eftersom det var sista tåget så hade jag inte så mycket val. Jag ångrade mig dock rätt så rejält då jag gick ut och insåg att det var världens regn och blåst-storm ute, det var inte jättehärligt att stå ute och vänta på tåg och bussar i ett sådant väder kan jag meddela.

Det känns konstigt att det är måndag nu. Jag borde ju vara i skolan. Trots att det bara var två månader sedan jag hade sommarlov, så känns det som en evighet sedan som jag var ledig och inte behövde gå upp tidigt och sluta sent varje dag. Konstigt det där, men eftersom jag har en vecka kvar av slappande (nåja, så mycket slappande blir det inte med tanke på inlägget under..) så jag är ändå nöjd.

Twilight:
His skin, white despite the faint flush from yesterday's hunting trip, literally sparkled, like thousands of tiny diamonds were embedded in the surface. He lay perfectly still in the grass, his shirt open over his sculpted, incandescent chest, his scintillating arms bare. His glistening, pale lavender lids were shut, though of course he didn't sleep. A perfect statue, carved in some unknown stone, smooth like marble, glittering like crystal.

Man kan väl säga som så att jag har blivit kär i en fiktiv karaktär. Edward. Ja, tack.

Höstlov

Var det någon som nämnde lov? Pfft, sådant sysslar minsann inte vi IB3or med! Här följer nu ett fint litet schema av saker som jag tänkte se till att få gjort, men säkerligen inte kommer att lyckas med.

- Extended Essay. 4000 ord. Sånt uppskattar vi naturligtvis alltid.
- Swedish World Lit. Jämförelse av två otroligt tråkiga böcker -
  Andarnas Hus och Svinlande Höjder.
- Economics IA #2. Att det är ekonomi säger ju allt om hur tråkigt det är.
- Economics test-plugg. Same as above.
- English Written Task. Lite roligare än dom ovanför, men inte märkbart.
- Math Project. Ha ha ha.
- TOK Essay. 1500 ord filosofi skulle man väl nästan kunna säga. Spännande!

Summa sumarum: Vill du ha ett liv - välj inte IB.
Puss på er!

Twilight

Har läst dryga hundra sidor av Twilight, och nu är jag totalfast! Jag är helt tagen av Edward and his dark, penetrating eyes. Tack till Olivia som informerar om sådana här bra saker.


Oh baby baby it's a wild world

Tre goa kvällar har jag haft nu. Mitt i veckan dessutom. Det har rubbat min dygnsrytm litegrann, men det får det vara värt! Igår var det som sagt bio med klasskamrater. High School Musical 3 var det något pinsamma filmvalet, men vi skäms icke! Hade riktigt kul ihop och filmen var verkligen över förväntan, nästan så att jag måste säga att den var riktigt bra. Efteråt tog jag mig till centralen där jag fick vänta en dryg halvtimme på en buss, vilket resulterade i att jag var hemma klockan ett. Segt. Torsdagskvällen har spenderats med tonårsgänget som vanligt, och ikväll stod det bowling på schemat. Anna, Linda, Samuel, Martina och Janina är en galet bra kombination måste jag säga. Kul kväll hursomhelst, men nu måste jag sova. Imorgon väntar ännu en lång dag med tandläkare och skola följt av cafékväll :)

Avslutar med Wild World ála Skins bara för att det är så bra! :) Godnatt.


Update

Fredag:
Åka hem till mormor och sova där<3
Tog bussen till Lerum där mormor och Mathilda hämtade upp mig. När vi kom hem stod det tacos uppdukat på bordet tillsammans med tända ljus och jag fick en så mysig mormorkänsla. Kvällen fortsatte med Monopol tillsammans med morfar och Mathilda, och senare Idol. Sedan sov jag och mormor i deras lilla utehus. Fint.
Lördag:
Ännu mer Monopol med Sofie och Gustav. Lite lätt matteplugg. Monopol igen, man kan väl säga att vi totalfastnade. På kvällen åkte Sofie och jag till Alingsås där det vankades SPEKTRA konsert. Fatta vilka skönsjungande vänner jag har, så otroligt bra är dom! Efteråt blev det fika och en tur till McDonalds där jag träffade bästa Simon. Inte sett killen på ett år (!) så det var skoj. Hämta Mathilda, lämna av mig hos Fredrik där resten av kvällen spenderades. Mysigt :)
Söndag:
Minns inte mycket av söndagen, men jag antar att den gick i pluggets tecken. Underbart, as always.
Måndag:
Fick min interactive oral i engelskan avklarad denna dag. Otroligt skönt att vara färdig med den. Var inte jättenöjd med min presentation, men jag fick en sexa och fint beröm om mina ads, så jag antar att det känns helt okej ändå. Sjukt skumt att hela 15% av mitt betyg i engelskan sattes där och då. 15%. Det är ju hur mycket som helst!
Tisdag:
Dagen jag borde ha spenderat tillsammans med alla fina psykologpapper och pluggat inför morgondagens prov. Gjorde jag det? Självklart inte. Istället bar det av till Alingsås för ännu en konsert, nämligen en av Alströmmers estettvåor. Det var hur bra som helst, och jag ångrar inte ett dugg att jag åkte. Det gäller ju trots allt att prioritera, och jag kan säga att Arvid i knallgrön paljettdiscodräkt står rätt högt upp på listan av bästa saker jag någonsin sett. Måste nog säga att djembedansen, Arvid och den avslutande låten var absolut bäst. Fick även syn på Simon igen, vilket gjorde mig glad. När jag skulle gå fram och säga hej försvann han dock spårlöst. Skumt. Dumt.
Onsdag:
Idag med andra ord. Har nog aldrig  varit så trött som jag var idag. Helt sinnes. Psykologiprovet gick inte jättebra tror jag, men skrev ändå närmare åtta sidor, så vi kan ju hoppas att något av det var av värde. Provet följdes av en totalt oproduktiv mattelektion av precis alla. Jag tror inte att en enda av oss faktiskt arbetade, och jag tyckte lite synd om Jessica och hennes upprepade försök att dämpa vårt skratt och prat. Kul hur som helst. Om ett litet tag bär det av in till stan igen för att möta upp några klasskamrater och tillsammans går vi på bio. Mysigt ska det bli :)

Puss.

IB3C


Justina Janina Elena Amanda Ellinor Aarti Salman Maria Emelie Olivia Sahil Robin
Thomas Anita Edit Caroline Bea Pontus Gareth

:)

Vital. Essential.

Blodprovet i går gick bra. Var dock nervös hela dagen, och bättre blev det inte av det faktum att Emil gick omkring och berättade massa skräckhistorier om nålar som fastnar i armen, felstick, och blod som sprutar. Men jag klarade det. Lyckades dra med mig Tobias som moraliskt stöd, och när han ändå var där så tyckte vi att det var lika bra att även han registrerade sig, så nu är IB hela två blodgivare rikare! Förhoppningsvis. Först måste dom ju testa blodet så att det är okej. Passade även på att fylla i ett donationskort när jag ändå var igång, så nu går mina organ till bättre behövande, alternativt forskning, när jag försvinner. Det känns bra.

För övrigt ska det bli riktigt skönt med helg. En skoldag kvar att genomlida, sedan flyr jag till mormor och myser. Ska bli superhärligt, och framförallt väldigt välbehövligt då jag känner att jag gått på högvarv sista tiden, med allt möjligt snurrandes omkring i hjärnan. Appropå mysigt och välbehövligt - vad gör ni på höstlovet, Maria och Lisa? Vi måste höras och bestämma något, jag behöver och saknar er!

Droppen Nordstan

Imorgon ska mitt blod testas, och jag börjar bli lite nervös. Det är nämligen som så att jag har utvecklat en liten rädsla för nålar sedan mina många epilepsi-blodprov då jag var liten. Man kan ju tycka att det inte borde vara en sådan stor grej längre, så många gånger som jag gjort det, men istället ger bara tanken på nålar i armveck mig panik. Just nålar och sprutor, tillsammans med typ blodådror och vener, ger mig rysningar i hela kroppen och det är något jag aldrig kommer vänja mig vid. På samma gång känns det hela väldigt bra. Om jag kan rädda en människa genom att en gång i halvåret ge lite av mitt blod, så är det ju så sjukt värt en halvtimmes obehag lite då och då. I det här fallet väger ju det positiva rätt mycket tyngre än det negativa, så att säga.

Love

<3
Åh. Har precis avslutat ett fint samtal med min älskade Sofie. Har varken träffat eller pratat med henne på mer än en månad, så det kändes sjukt bra att få höra hennes röst igen. Hennes skratt. Om inte annat så var det ett väldigt välbehövligt samtal, då jag kan prata om absolut allt med henne, och eftersom vi är så lika, så förstår vi varandra perfekt. Det är skönt.
Har de senaste dagarna svävat omkring i ett mörker fyllt av stress, ångest och panik, och på bara ett par minuter lyckas Sofie med det som ingen annan kan. Hon lyfter upp mig, sprider sitt ljus och mörkret runt omkring mig skingras. Hon ger mig kraft att orka med livet när allt annat känns meningslöst och tungt. Ord kan inte beskriva vad hon betyder för mig.
Janina och Sofie. Sofie och Janina. Det är vi två helt enkelt.

<3


Jag vill till mormor och mysa och bli ompysslad. Hon är det vackraste och absolut bästa jag vet.


Friday

"The greatest glory never comes from winning, but from rising each time you fall. A person is defined by what he chooses to do with his life, not by what happens to him."    - CA.

Midnattstankar

Jag gillar att lära känna nya människor. Gillar att gå från bekant-stadiet, till djupare relation. Gillar processen däremellan, att klura ut vem en person faktiskt är, vad han gillar eller vad hon står för. Det är spännande tycker jag, och framförallt så är det riktigt kul. Julia, Emilie och Andrea till exempel. Tre fruktansvärt trevliga och sköna tjejer som jag håller på att klura ut. Extra bra blir det naturligtvis när man har en känsla av att denna bekantskap med tiden faktiskt kan utvecklas till något större, finare, bättre. Lite så känner jag för dom.

Något annat roligt är hur lika man kan vara varandra, och hur mycket gemensamt man kan ha med någon, trots att åldersskillnaden är stor. Ikväll fick jag till exempel skjuts hem av Nicklas efter tonår. Det skiljer 20 år mellan oss, give or take, och ändå är han så lätt att snacka om det mesta med, och vi hade ett så sjukt bra samtal som varade i säkert en halvtimme innan jag faktiskt kunde hoppa ur bilen. Det är även spännande att se hur många dimensioner det kan finnas av en och samma människa. Första gången jag träffade Nicklas kunde jag nog inte föreställa mig att jag skulle sitta och ha långa och seriösa samtal med honom, så skönt flummig som han kan vara. 

Sist men inte minst tycker jag det är fantastiskt att man kan stå vissa människor så nära att man verkligen känner varandra innan och utan. Man vet vad han tänker, eller vad hon kommer att göra härnäst och man kan avsluta varandras meningar. Inga fasader behövs, inga ord för att den andra ska veta vad man känner. Det är bara naturligt. Människor som man kanske inte ser så ofta, men när man väl gör det så är det som att ingen tid har förflutit alls. Sofie är den personen i mitt liv, och jag älskar henne nåt otroligt.

Det är bland annat dessa saker som gör att jag finner människor så faschinerande.

Snabbgenomgång av onsdag:

- Skola. Mestadels som vanligt.
- Stadsbiblioteket och prat/matteplugg med Emma.
- Fika med Amanda på Fröken Olssons. Mys.
- Köpa skor. Typ Kängor. Jag gillar dom.
- Registrera mig som blodgivare. Om en vecka ska vi testa mitt blod :).
- Åka hem. Sova på bussen är skönt.
- Isac ringer. Sjukt längesen. Trevlig halvtimme med honom.
- Plugga ännu lite till matte.
Next:
Unnar mig ett avsnitt av Privileged innan jag går och lägger mig.
Godnatt.

Tuesday


"Vi är inte idag, den vi kommer att vara imorgon"
                                                                                    - EB.

Even the best fall down sometimes, even the stars refuse to shine

Idag hade vi en väldigt oproduktiv håltimma i skolan. På tre och en halv timme. Ingen i vår mattegrupp hade the first draft på matteprojektet som skulle lämnas in lite senare, men det hindrade ju inte oss från att tänka på allt annat än matte ändå. Istället lärde jag Amanda kuben, och så satt vi och letade solresor på Adelias laptop. Tanken är att vi ett par dagar efter studenten ska dra iväg ett gäng och fira att vi för gott slipper IB och allt som hör det till. Just nu är vi väl en 20 personer som är på den idén, mest är det ISGR barn, så jag känner mig lite halvt malplacerad, men blir det av så blir det nog sjukt bra ändå. Vart det bär av är fortfarande oklart, men det lutar nog mot någonstans i Grekland, vilket jag tycker är helnice. Fick en så sjukt go känsla när vi satt där, fatta att om åtta månader så är allt över!

Nu är jag dock hemma, och idag slog nog första höst/vinter-depressionen till på allvar. Vill bara lägga mig ner och dra täcket över huvudet och aldrig mer komma upp. Plötsligt känns de där åtta månaderna som en halv evighet. Jag ligger efter med läxor, och börjar bli riktigt orolig inför allt som ska skickas iväg under hösten. Men jag antar att det bara är att bita ihop.

Monday



"People are lonely because they build walls instead of bridges"

                                                                                                        - CA.


Vänskap

Ibland kan jag känna mig rätt obetydlig bland vänner. Som att jag tycker om folk mer än vad dom faktiskt tycker om mig. Att jag är väldigt entusiastisk inför, och gärna vill träffa människor, men att jag inte alls får samma respons tillbaka. Lite så kan jag känna ibland. Därför är det väldigt, väldigt skönt när man får bekräftat att så nog inte är fallet. När ett litet ord eller en handling vittnar om att jag faktiskt spelar roll.

"Vi är som Helan och Halvan, Piff och Puff."

Lördag

Igår var en bra bra bra dag. Började med att gå upp tidigt, i alla fall för att vara mig, och begav mig sedan iväg på loppis tillsammans med Linda för att hälsa på grabbarna grus som agerade saluherrar dagen till ära. Fast egentligen gick jag inte dit för dom, utan för gratisbullen som Samuel lovat mig kvällen innan. Det var hursomhelst trevligt, och jag kom hem med två väskor och ett glasögonfodral till glasögon jag inte ens har. Men det var ju så fint. Sedan gick jag hem, brände lite Gossip Girl till Charlotta, och glodde Top Model. Rätt go start på dagen tyckte jag, men bättre skulle det minsann bli.

Lördagskvällen var egentligen planerad att spenderas hemma hos Albin, men Oscar & Co. tyckte att vi istället skulle åka till VIP i Vårgårda. Sagt och gjort. Vi hakade på. Det första jag ser när jag kliver ur bilen är bästa Lisa som anlänt i precis samma sekund, och jag blir helt varm i hjärtat. Även Jonathan och Marcus var där, och jag blev hur glad som helst av att få se lite Herrljungafolk igen, i och med att jag inte sett dom på galet länge. Även om det var ganska kort. När vi sedan kom in så träffade jag ytterligare massa människor som jag inte sett på jättelänge. Skoj skoj skoj. Burra och Mago var där med, vilket vi fann väldigt lustigt, då vi alltid lyckas enda up på samma ställen.

Hur som helst åkte vi efter en trevlig VIP-vistelse hem till Daniel en sväng, vilket var skoj trots att jag hade lite slängar av trötthet och aggro. Massage och kakor blev det. Fint. Sedan cyklade jag och Albin hem till honom, i världens regnstorm bör tilläggas, där vi somnade efter ett par avsnitt Family Guy. Oerhört trevlig dag med andra ord.

Rupert Murdoch:

"We weren't so much a news-gathering organisation, as it was told to us,
so much as a proponent of a point of view"

Idag började vi se en väldigt intressant dokumentär på engelskan som handlade om mediamogulen Rupert Murdoch. Detta är en kille som bland annat äger 9 satellite TV networks, runt 100 kabelkanaler, 175 olika tidningar och en filmstudio. Bland annat. Hans media sträcker sig till 4,7 miljarder människor runt om i världen, detta är alltså tre fjärdedelar av jordes befolkning. Dokumentären fokuserade på en av hans amerikanska kanaler, nämligen Fox News Channel, som sänder nyheter dygnet runt, och hur extremt manipulerad och kontrollerad kanalen och dess nyheter är av Murdoch. Han bestämmer vad han anställda nyhetsankare får säga och inte, helt enligt hans tycke, och i många fall har detta resulterat i ren och skär republikan-propaganda. Varje morgon får dom "internal memos" som dikterar vad som skall skrivas och sändas, saker som "Låt oss referera till marinsoldaterna vi ser i förgrunden som 'skarpskytt' inte 'krypskytt', eftersom det bär en negativ konnotation" (28/4 -04). Visas det i TV ett klipp då någon säger något som inte faller Fox och Murdoch i smaken, pratar nyhetsankrarna över personen i fråga, stänger av dess mikrofon, eller avbryter helt enkelt hela klippet och övergår till något annat. Allt för att "fel" åsikter inte ska få höras. Det finns inget journalistik kvar alls, då allt redan är färdigdikterat.

Jag fick en otroligt obehaglig känsla när jag tittade på denna dokumentär. Det är helt sjukt hur ett enda bolag, och en enda människa, kan kontrollera så många människor utan att de ens vet om det. Utan att vi vet om det. 4,7 miljoner människor nås varje dag av Rupert Murdochs åsikter via media så som tidningar, tv, nyheter och film, och de flesta av oss ifrågasätter inte heller nyheterna vi blir inmatade. Att dessa skulle vara partiska och subjektiva är oftast ingenting vi funderar över. Att en enda person kan lyckas manipulera en hel värld. Det är väldigt läskigt när man tänker på det. Kolla på trailern nedan, eller Youtuba "Outfoxed" och få er en tankeställare.



RSS 2.0