Tuesday

Idag har följande spännande (eller inte) ting skett.

- Två ekonomilektioner på en dag. Det är inte okej. Visserligen betyder det att vi inte har någon ekonomilektion på fredag, och således slutar vi klockan 12 istället för 16. Det är ju rätt okej. Men fortfarande, två på en dag är två för mycket helt enkelt. Roligt att se hur seriösa den andra ekonomigruppen är, medans vi andra bara pratar, skrattar, fotar och facebookar bort tiden.

- Äta 'påsklunch' i bamba. Vilket faktiskt var rätt gott. Och trevligt. Smakade lite sådan där Janssons frestelse eller vad det heter av Mattias. Det kan ha varit det otrevligaste jag någonsin ätit. Nej, vänta, nu ljög jag. Det absolut otrevligaste var ju bambas "chiliconcarne" förra veckan. Den både smakade, luktade och såg äcklig ut. Inte okej.

- Jag har firat mamma litegranna på hennes 39 års dag. Hon börjar också bli gammal nu. Mormor, Sofie och Mathilda kom över en sväng vilket var trevligt, och jag och S smidde presentplaner inför fredagens födelsedagsbarn. Detta blir nog ball! Misslyckade muffins han jag minsann baka också!

- Senaste avsnittet av Gossip Girl har jag även synkat med min favvo Eric. Börjar bli en riktigt trevligt tradition det där. Imorgon träder IPRED i lag. Är det forfarande okej att streama avsnitt från nätet? Eller klassas det som illegal nedladdning trots att man kollar på en hemsida?

Kräm.

Satyana Denisof

Nu ska jag vara lite nördig.

Mitt absoluta favorit hollowoodpar, Alyson Hannigan och Alexis Denisof, har fått en liten flicka. Den 24 mars, på mammans födelsedag och allt! Kollade precis på ett klipp då Alyson var med på Ellen DeGeneres show för lite drygt två månader sedan, och hon är så fruktansvärt vacker med sin gravidmage!! Här kan ni se klippet om någon mot förmodan skulle vara intresserad (om ni kollar, se så skicklig hon är med svaren på huruvida det är en kille eller tjej!) Hursomhelst. Flickan. Hon ska heta Satyana Denisof, vilket vid en första anblick ser ut att vara oroväckande likt 'satan'. Fast ju mer jag tänker på det, desto finare blir det. Satyana. Det klingar fint. En liten parantes: Alyson och Alexis träffades på inspelningen av my all time favourite show: Buffy the Vampire Slayer! Då vet ni det också. Bra så! Kolla på bilderna nu i stället. Hur perfekta är dom inte? Vackraste paret i världen, det kan jag lova!

 

Fuck my life x3

Today, my boyfriend and I were snuggling on bed watching tv. He gets up at one point and turns the light off and I asked him why. He said "You look better in the dark". FML


Today, I went to Walgreen's for a tub of Vaseline. The old guy at the counter looked at me, winked, and said, "Not having too much luck with the ladies, eh?" He was right. FML

Today, I was playing with my kid cousin outside. It was warm, so I was wearing my new bikini, and felt pretty good about myself. She suddenly turns to me and asks: "How come your tits are so small when you have such a big belly?" FML


Uddevalla!

Tar en liten paus från städande (i mina 13,5 cm klackar (balskorna, det är hardcore träning som gäller nu)) för att skriva en rad eller två om min fantastiska gårdag.

Strax innan klockan två var det dags för mig, Sandra och Kim att befinna oss hemma hos Julia för lite våffelgräddning. Dessa, tillsammans med sprutgrädde (heter det så?!) och hallonsylt, packade vi med oss till tåget som skulle ta oss till Uddevalla och kvällens stora äventyr: Musik Direkts semifinal. Och jag säger bara att denna tågresa var bland det bästa någonsin, våffelparty på tåg är sjukt underskattat! Väl på plats i Uddevalla hade vi en dryg timme att döda, och varför inte spendera denna tid med att försöka oss på hoppbilder framför Karl X Gustav med självutlösare? Kan tala om att detta inte var det lättaste (däremot det svettigaste..) men 18e gången gillt som jag brukar säga! Spruta lite grädde på Sandra, skratta tills man kissar ner sig, och fastna med finger i squeezeflaska är ju annat man kan sysselsätta sig med.

Klockan sex drog tävlingen igång, och oj vad mycket bra band det var! Lite oparty att det var inne på en biograf (dvs. alla satt ner i publiken...) men vi tjejer lyckades ändå parta loss längst fram ändå! Hursomhelst, banden! Först ut var The Elephant Crew som alla tyckte var grymma! Ett Lerumsband vid namn The Pursuit var också sinnessjukt bra, sångerskan i bandet hade så stört skön röst (och stil!) Vad hade vi mer? Just det! Något band från Tjörn var riktigt sköna med. Endel skrikband som inte var så jättehotta. Långfinger var där och körde favoriten Herbs In My Garden och fy vad bra det var! Sist, men absolut inte minst, Göteborgs Killkör! Anledningen till vår lilla roadtrip. Så himla bra att jag inte vet vad jag ska säga, och när dom körde Känn ingen sorg för mig Göteborg så var ju lyckan gjord! Sjukt bra jobbat, pojkar!

Jag insåg att jag visst hade lyckats ta typ 477 bilder under dagen (...), så det kan ju hända att en och annan kommer upp här, på bilddagboken eller facebook. Eller alla tre. Hade i alla fall en stört rolig dag,

Tack brydar!!

Fuck my life

Today, my girlfriend decided to strip me naked and blindfold me, then told me I'd get a reward if I caught her. So I ran around naked and blindfolded till I caught her, and then I yelled, "I want my prize on the kitchen table!" It was her mom who'd just got back from work. FML

Helg

- Sjukt härlig 3G-helg i Alingsås, goa vänner, goa möten, goa konserter!
- Har ätit min första vårglass = underbart.
- Galet trött och seg i kroppen efter helgens bravader.
- Imorgon är det swedish IOC, sedan är allt utom finals avklarade.
- Nu ska jag se på Herre på täppan med pappa och bror.

Kram

Onsdag

Kom hem från skolan för bara ett litet tag sedan och är tired as hell. Nio känns inte som en vettig tid att få komma från skolan. Dessutom har jag ont i huvudet, men inte får jag sova, för imorgon har jag individual oral som står för 15% av mitt engelskabetyg, och därför måste jag plugga plugga plugga. Jag hoppas av hela min själ att jag inte kommer få ett utdrag ut Lord of the Flies då det troligtvis är boken jag hatar mest. På riktigt. Avskyr. The Bluest Eye vill jag ha. Den är bra. Den borde ni läsa. Nämnde jag att jag har ont i huvudet? Och att jag blivit en sms-nörd? Jag räknade förut, och 43 sms till och från C:et ligger dagens räknare på. Känns vettigt. Svamlar jag lite nu kanske? Det gör jag. Procrastination kallas det. Nåja, här kommer en väldigt snygg bild på Blake Lively och Leighton Meester, aka Serena och Blair. Gossip Girl alltså. Det kom ju ett nytt avsnitt igår efter tusen veckors uppehåll vilket ju var himla gött kan man tycka. Appropå gött så är det 3G om två dagar. Förutsatt att jag överlever morgondagens oral. Två dagar. Håll ut, Janina. Okidoki. Här kommer bilden. Det blev visst två. Nu slutar jag.

  

Studenttider

Balskor - check!
Studentklänning - check!

Nu är det bara femtioelva grejer kvar - balklänning, väska, löshår, sminktid, studentfestklänning, studentskor (?), mössan ska komma, studentfest + balbiljett köpas, smycken... Det är en hel del kan man ju tycka.

Nu ska jag fortsätta läsa The Bluest Eye av Toni Morrison. Mycket bra bok, tycker jag.

Helg

Har haft en väldigt trevlig helg måste jag säga. Det var ju först och främst det där med klockan, som fortfarande gör mig apglad, men även melodifestivalfinal-tittande hos Hanna med massa gött folk och en snygg grabb igårkväll. Idag har jag vart på vårpromenad med Amanda och Linda med stopp på diverse lekplatser, hur härligt som helst var det, och jag kände mig som ett litet barn igen då vi gungade så högt vi kunde, kämpade i klätterställningar och svischade fram i linbanor. Ikväll har jag myst framför TVn med familjen, vilket det inte heller blir mycket av nu för tiden, så det var också skoj på ett vis.

På torsdag har jag formal individual oral i engelska. Nervöst. Väldigt nervöst.
På fredag åker jag till Alingsås och spenderar en 3G helg där. Kul. Väldigt kul.

Orange revolution

Åh. Jag älskar min pappa. Han är bäst i världen. Absolut bäst. I måndags lägger jag ut en bild på bilddagboken (ligger den inte här med någonstans?) på en orange klocka från Tritoni. Under bilden finns texten "economics kan ta sig någonstans. ge mig en orange klocka så blir jag lite glad." Kort och gott. Inget mer med det.

Idag när jag kommer hem efter skola och kyrka så känner jag mig helt slutkörd och allmänt opepp på livet och går därför direkt in på mitt rum och sätter mig här. Efter att ha vart en sväng i köket och hälsat på föräldrar + deras gäster. Sen blir det rummet. Tänker att jag ska slösurfa lite innan jag går och lägger mig. Efter en stund kommer pappa in. "Hej", säger han. "Vad gör du?", frågar han. Jag svarar att jag inte gör något vettigt. "Kan inte du komma ut och hålla lite låda i köket? Maria och Christian tycker så mycket om dig, dom skulle bli glada om du kom ut och pratade lite med oss." Okej? tänker jag. Vad är grejen med att jag ska ut och hänga med alla 40+ som dessutom konsumerat lite vin och är sådär härligt glada i hatten? Nerå, dom är fina allihop. Jag gillar dom.

Så eftersom jag inte har så mycket bättre saker för mig, så kommer jag ut efter en stund. Socialiserar lite. Pratar. Skämtar. Skrattar. Jag sitter och tänker att snart borde jag ha hållt låda tillräckligt. Tänker att nu vill jag tillbaka till min säng. Då börjar dom fråga om skolan. "Hur gick det med inlämningen idag?" (bra), "Har du mycket ekonomi kvar nu?" (litegranna). Jag har en liten present till dig, säger min fina, fantastiska far. Förvånad Janina. Förvånad men glad Janina. Han tar fram ett litet silverpaket och jag öppnar långsamt. Gissa vad som fanns i?! KLOCKAN!!! Den är så fantastiskt fin och jag blev så fantastiskt glad! Jag kan inte ens uttrycka det i ord!

Tydligen kollar min pappa min bilddagbok emellanåt. Han hade sett bilden. Jag hade inte nämnt den alls här hemma, men suttit långa stunder och suktat över den online. Och min fina, fantastiska far går och köper den till mig, "för att du kämpar på så bra i skolan!". Jag älskar honom. Jag älskar min klocka. Jag älskar min pappa!!!


PS

Hoppas ni ser till att observera alla länkar i tidigare inlägg!
Det är mycket som är bra, faktiskt.

March

Inatt sov jag lite drygt två timmar, och jag var inte aspepp när jag vaknade kan jag säga. Jag menar i vanliga fall brukar det faktum att jag har ekonomi klockan åtta på morgonen vara anledning nog att börja dagen grinig. Att nu dessutom addera noll sömn på det är ingen bra idé. Jag aggrade loss på min lärare (Maria, ditt dörrsmällande skulle klassas som trevligt i jämförelse med hur jag betedde mig) med tillhörande blängande, nonchalans och otrevliga kommentarer. Fast det var inte bara jag. Det känns som om hela klassen börjar tröttna rejält på honom nu.

Hade världens skönaste håltimma idag, och de dryga två och en halv timmarna spenderades i bamba. Första halvan med Mattias som jag tycker bättre och bättre om för varje dag, och sedan fick vi påfyllning av Sandra, Kim, Julia, Johan, Jens och Olivia. Och det var ungefär då det började. Jag kan ärligt säga att jag inte skrattat så hysteriskt mycket på länge! Bajs, bögsex, Francois och död var några av ämnena samtalen centrerade kring, vilket ju låter hemsk omoget. Och det var det väl också. Men samtidigt så sjukt skönt att få skratta åt all denna hjärndödhet.

Fick en invite på FB precis om att Långfinger och Eldrupeed ska spela på Sticky den 18. Vore rätt ball att gå på, då Långfinger ju är en favorit, och i Eldrupeed spelar min klasskamrat och från vad jag hört och sett så är även dom sjukt bra! Får se till att dra ihop ett gött gäng. Dock är det på en onsdag, men det har väl inte hindrat förut...

Har sjukt mycket saker planerade som jag ser fram emot denna månaden för övrigt. I helgen blir det förhoppningsvis till att samla ihop ett packe folk som är villiga att glittra ikapp till melodifestivalfinalen, och på söndag ska jag träffa Amanda (som varit ute och rest alldeles för länge) och Linda. Sedan blir det ju onsdag den 18e, vilket innebär precis nämnda Långfinger och Eldrupeed. 20-22 befinner jag mig på 3G i Alingsås (J kommer:)) och avnjuter Soulit, Marcus Olsson, SPEKTRA och Samuel Ljungblahd. Detta ser jag sjukt mycket fram emot och tror att det kan bli riktigt bra! Sista helgen i mars så är det semifinal i Musik Direkt i Uddevalla, då jag planerar att åka och heja på Göteborgs Killkör. Hörde även att Långfinger och Missing Piece skulle köra, och förhoppningsvis är ju dom på samma dag så jag inte missar någon.

SJUKT BRA!

-

Yes, each new day in suburbia brings with it a new set of lies. The worst are the ones we tell ourselves right before we fall asleep. We whisper them in the dark, telling ourselves we're happy, or that he's happy. That we can change, or that he will change his mind. We persuade ourselves that we can live with our sins, or that we can live without him. Yes, each night before we fall asleep we lie to ourselves in a desperate, desperate hope that come morning - it will all be true.


-

Man kan väl säga att söndagar är den dag jag gillar allra minst.

I guess that's why they call it the blues

Bra helg.
Bra helg.
Bra helg!

Nu ska jag spendera dagen med att skriva två (tre?) economic IAs, och eventuellt (helst) även komma igång med CAS self evaluation essay. Vi hörs senare.


Lite mer blod, och lite mer Ulf

Träffade Anna på bussen idag och skulle kaxa mig lite och visa mitt feta blåmärke i armvecket efter blodtappningen. Aka jag tycker jag är cool och vill att hon ska göra samma. Så jag drar av mig jackan och upp med tröjärmen och ba wow wow wow, kolla detta då! Vet ni vad hon gör då? Jo, då tar hon av sig sin jacka och drar upp sin tröjärm bara för att visa ett dubbelt så stort och dubbelt så mörkt (dubbelt så kaxigt) blåmärke. Hon gick ju och bröt armen häromveckan. Hon vann. Så bra gick det med min kaxighet.

I övrigt måste jag berätta om min psykologilärare Ulf, och hur min kärlek för denna man bara växer sig starkare. Han är helt fantastisk. En liten parantes innan jag börjar, är att han typ är 64 år gammal, grått hår och skägg. Rätt så typisk psykologilärar-utseende, helt enkelt. I tisdags, dagen efter Droppen, så gick jag runt och uppmanade alla jag mötte till att lämna blod. Så möter jag Ulf.

J:
Ulf, är du blodgivare?!
U: Nej, det är jag faktiskt inte...
J: VA?! Efter alla dessa år?!

Jag vet inte, men generellt sett så är det ju kanske inte så smart att antyda att ens lärare börjar bli lite väl gammal. Det bästa med Ulf är dock att han inte är sen att ge igen. Att han direkt efteråt sätter mig på plats igen.

U:
Har du lämnat blod, eller?
J: Yes, jag gjorde det igår!!
U: Ja, det förklarar ju varför du ser så blek ut!

Ha ha! Love it! Detta är alltså samma lärare som säger att adhd inte räcker, utan att jag "för sjutton har hela alfabetet!". Jag älskar honom!

Blod

I måndags gjorde jag det coolaste någonsin. I alla fall det coolaste på länge. Jag gjorde nämligen ett besök hos Droppen Nordstan och lämnade bort en sisådär halvliter av mitt blod. Trots att nålar är bland det värsta jag vet (jag kan säga att jag inte var ett dugg kaxig när jag låg där med en fet kanyl i armen och tömdes på blod) så känns det nu efteråt som att det var så sjukt värt det. Sjukt värt!! Var inte alls lika farligt som jag trodde att det skulle vara, och mitt nya livsuppdrag är nu att värva folk till blodgivning. Så om ni inte redan gör det - DO IT!

Dock måste jag bara tillägga att anledningen till att det gick så bra som det gick (dvs. att jag låg kvar och inte gråtandes rusade där ifrån) är Mattias! Hur bäst är inte killen?! Han följde med som moraliskt stöd och stod bredvid mig hela tiden och frågade mig om min balklänning och pratade om studenten, allt för att få mig att tänka på annat. När en sköterska kom och sa att dom hade tid för honom så frågade han om han inte kunde få vänta tills jag var klar så jag slapp ligga själv. Bäst är han!

Ett annat plus med hela denna processen, förutom det uppenbara att jag kan rädda människor, är att jag fick veta vilken blodgrupp jag tillhör! AB+ är jag minsann, vilket endast 5% av svenska folket har! Förstår ni hur speciell det gör mig?! Det innebär hursomhelst att jag kan ta emot alla typer av blod, men jag själv kan bara ge till andra AB+. Ho ho, speciell egoist är jag! Men detta betyder ju praktiskt taget att jag är säkrad! Nu vill jag bara springa ut på motorvägen, bli påkörd av en lastbil, bara för att jag vet att allt blod funkar på mig! Janina lurar döden, så lätt tar han mig inte minsann! Nej okej, jag bara skoja - ta i trä, ta i trä...

Nu ska jag färga håret,
Hej!

We're all busy little bees, making honey day and night, aren't we honey?

Her hair is Harlowe gold
Her lips sweet surprise
Her hands are never cold
She's got Bette Davis eyes

She'll let you take her home
It whets her appetite
She'll lay you on her throne
She got Bette Davis eyes

She'll take a tumble on you
Roll you like you were dice
Until you come out blue
She's got Bette Davis eyes

She's precocious, and she knows just
What it takes to make a pro blush
All the boys think she's a spy
She's got Bette Davis eyes


Hönö

Jag vet att det är ett himla tjat om Hönö emellanåt, men jag måste bara få säga det igen:
fy sjutton vad jag längtar! Jag längtar till soliga dagar utan bekymmer, härliga stunder vid havet, galna kvällar på Nimbus, storslagna möten, fantastiska människor, mysigaste glasscaféet, slöa dagar i källaren, underbara grillfester i hamnen, gött pizzahäng, tusen skratt, badande och solande tils man storknar, gitarrspelande i solnedgång och tokiga nätter med folk som gör en lyckligast i världen.


Gustavs bild, Hönö -08.

M

Och just som man tänker att veckan lider mot sitt slut på riktigt,
och att det nu inte kan hända så mycket mer,
så får man världens finaste samtal med världens finaste planer,
som får hela veckan (och nästa) att kännas så så så bra.

Jag längtar :)


Sunday

Idag har varit en sådandär dag då jag egentligen inte har gjort något vettigt. Jag har halvstädat, jag har slösurfat och jag har lightpluggat. En sådandär dag som skulle kunna kännas som världens jobbigaste tack vare rastlöshet och inaktivitet, men istället känns det skönt. Jag är glad och bortser man från lite huvudvärk så mår jag bra. Och det är ju bra.

Vad jag inte gillar dock är alla ups and downs. Som i fredags, vad hände där? Jag gillar inte att mitt liv ska gå från en extrem till en annan, att jag antingen ska vara spudlande glad och full av skratt eller att jag ska vara deppigaste nervvraket där minsta lilla blir till världens största. Är det en positiv extrem så kan jag gå med på det, men kan vi inte bara skippa de negativa? Att konstant få gå omkring och känna sig som ett lyckopiller, det hade vart nåt. Jag orkar inte med deppdagarna, och jag vill inte banga så många roliga händelser som jag har gjort i höst.

Igår var hursomhelst en bra dag. En riktigt bra dag, och att få träffa Lisa gjorde så mycket. Hon är en sådandär person som det räcker att tänka på för att man ska bli på superhumör. Hennes härliga skratt och vackra ögon. Fy vad jag gillar henne.

RSS 2.0